IMF’e Göre Merkez Bankaları Dijital Para İşine Girecek

Uluslararası Para Fonu IMF’den yapılan açıklamada, merkez bankalarının yakın gelecekte kendi dijital para ünitelerini oluşturmaya başlayacağı söz edildi. Dünya iktisadına istikamet veren kurumlar ortasında gösterilen IMF, kripto para dalındaki gelişmeleri de adeta dört gözle takip ediyor ve bu mevzu ile ilgili daima olarak açıklamalar yapıyor. İşte bu son yorum ve açıklama gibisi metin de, aslında kurumun bu alana ne kadar ilgi duyduğunun bir diğer göstergesi olarak yorumlanıyor.

IMF’den yapılan açıklamada bahisle ilgili olarak fintech ve iktisat dünyasının önde gelenlerinin katıldığı bir anket ve çalışma yapıldığı tabir edildi. Bu ankete katılan isimler bâtın tutulurken, yapılan araştırmanın sonuçlarına ise, yazılan metin ile yer verildi.

Buna nazaran, dünyada şu anda yer alan merekz bankaları yakın periyotta dijital paralarını bir bir kullanıma sokacak. Bunların ortasında başı çeken ise Güney Amerika’nın mütevazi ülkesi Uruguay. Uruguay’ın şu an için bu husus hakkında test sürecinde olduğu söz ediliyor.

Hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerin de yakın gelecekte bu kervana katılacağını ve Uruguay’ın izlediği yolu izleyeceğini sav eden yetkililere nazaran, kısa bir mühlet içerisinde öbür merkez bankalarından da emsal mahallî dijital para haberleri görmemiz mümkün.

IMF’e Nazaran Merkez Bankaları Dijital Para İşine Girecek yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu