Amazon ile yapılan anlaşmanın ardından Avalanche (AVAX) %+28 yükseldi

Investing.com – Kripto para ünitesi Avalanche (AVAX), e-ticaret devi Amazon (NASDAQ:AMZN) ile bir paydaşlık duyurusunun akabinde Perşembe sabahı prestijiyle son 24 saatte %28’in üzerinde güçlü bir ralli gerçekleştiriyor.

Anlaşma kapsamında, bulut bilişim platformu Amazon Web Services, blok zinciri teknolojisinin işletmeler, kurumlar ve hükümetler tarafından daha geniş bir halde benimsenmesini sağlamak emeliyle AVAX’ın ihraççısı Ava Labs ile işbirliği yapacak.

Duyuru hem bir blog yazısı ile, hem de Avalanche’ın Twitter hesabı (NYSE:TWTR) üzerinden yapıldı:

Bu iştirak, AWS’nin Avalanche’ın altyapısını ve merkezi olmayan uygulamaları (dapps) desteklemesi yoluyla, geliştiricilerin Avalanche blok zincirinde düğümler (node) başlatmasını ve yönetmesini kolaylaştıracak.

Ava Labs ayrıyeten AWS Marketplace’e bir ağ içinde ağ manasına gelen “alt ağların” (subnet) dağıtımını eklemeyi planlıyor ve bu da bireylerin ve kurumların özel alt ağları kolaylıkla başlatmasına imkan tanıyacak.

Ava Labs’in kurucusu ve CEO’su Emin Gün Sirer Çarşamba günü paylaşılan makalede, “AWS ile kendilerine en uygun yasal yetki alanında anında düğümler oluşturma ve ağları test etme imkanı, ferdi ve kurumsal geliştiriciler için önemli bir yarar oldu” dedi.

Son olarak, bu iştirakin AWS’nin bir blok zinciri projesiyle birinci paydaşlığı olması nedeniyle sembolik olarak da değerli olduğunu belirtmek gerekir.

Başa dön tuşu