Avalanche, Amazon ile anlaşmasını duyurdu: AVAX sert yükseldi

Investing.com – Avalanche’ın geliştirici grubu Ava Labs’ın Amazon Web Service (AWS) ile iş birliği yaptığını duyurmasının akabinde AVAX fiyatı, süratli halde yükselerek saatler içinde %30’u bulan bedel artışıyla 16 dolar bandına yükseldi.

Avalanche’ın Amazon ile paydaşlığı şirketler ve hükümetler için Blockchain benimsemesini artıracak bir gelişme olarak ortaya çıkıyor. AWS’nin katman 1 tahlili olarak kullanılan Avalanche’ı desteklemesiyle hem kişisel kullanıcılar hem de kurumsal şirketler, ağın özelleştirilmiş alt ağlarını kullanabilecek.

Bu muahede, Blockchain teknolojisinin daha süratli benimsenmesi ismine atılmış kıymetli bir adım olarak görülüyor. Çünkü AWS sayesinde ferdi ve kurumsal kullanıcılar, Blockchain altyapısını daha kolay ve ulaşılabilir bir formda kullanma imkanı kazanacak.

Ava Labs Lideri John Wu, mutabakatla ilgili yaptığı açıklamada şu an ağda 500’den fazla kullanıcının bulunduğunu, AWS ile birlikte artık Activate programı için gerçek bir iştirake sahip olduklarını söyledi. Avalanche’ın son vakitlerde üzerinde ağırlaştığı alt ağ dağıtımının artık Amazon bir dev tarafından kullanılacak olması Blockchain teknolojisi için çığır açıcı bir gelişme olabileceği tarafında yorumlar da mevcut.

Avalanche alt ağları, katman-1 ağında ölçekleme tahlili içim en kıymetli projelerden biri olarak görülüyor. Bu sayede bilgi trafiğinin ana Blockchain ağından uzaklaştırılması sağlanıyor. Böylelikle ağdaki öteki projeler kendi katmanlarını oluştururken AVAX stake etmelerine imkan tanınıyor.

Dünyanın en büyük bulut bilgi süreç hizmeti sağlayıcılarından biri olan Amazon Web Services (AWS), bu mutabakat sayesinde Avalanche’ın altyapısını ve ağdaki merkezsiz uygulamaları, kendi pazar yerinde destekleyerek ekosistemin kullanım alanı genişletecek.

AVAX’ta son durum

AVAX, AWS ile yapılan muahedenin duyurulmasının akabinde hafta başından bu yana 12 dolar bandındaki yatay görünümü üst istikametli bozarak 16 dolar bandına kadar %30’u bulan bir yükseliş gördü. Günün birinci saatinde 16,5 dolara kadar yükselen AVAX, akabinde bir ölçü düzeltme gördükten sonra 15,3 dolara kadar geriledi ve şu an günlük karını %22 oranında korurken bu noktada dayanak bulmaya devam ediyor.

Yazar: Günay Caymaz

Başa dön tuşu