Binance, daha fazla kurumsal yatırımcı çekmek için yeni bir hamleye hazırlanıyor

Investing.com – Binance, yeni uygulamayı hayata geçirerek kurumsal yatırımcıların kaldıraçlı süreçlerde teminat olarak kullandığı kripto paraları platform dışında tutmalarına müsaade verecek.

Bloomberg tarafından servis edilen habere nazaran yatırımcılar, kripto varlıklarını soğuk cüzdanlarda tutulacak olan Binance Custody aracılığıyla teminat olarak gösterebilecek. 

Bu yeni özellik, kripto vadeli süreçleri gerçekleştiren büyük yatırımcıları için son derece kıymetli bir avantaj olarak görülüyor. Çünkü kripto yatırımcıları kaldıraçlı süreç gerçekleştirmek için teminat olarak gösterdikleri varlıkları süreç platformunda tutmak zorunda. Merkezi borsalara yönelik inancın azaldığı bu periyotta bu yeni atak, yüksek ölçüde varlıklarını borsalarda tutmak istemeyen yatırımcılar için ülkü bir tahlil olabilir. Bunun yanında soğuk cüzdanda tutulacak olan varlıkların teminat olarak kabul edilecek olması, yatırımcıların büyük fon transferleri gerçekleştirmeden volatil periyotlarda daha süratli süreç yapmasının da önünü açılmış olacak. 

Ayrıca kullanıcıların varlıkları soğuk cüzdanlarda korunacağı için mümkün siber ataklara karşı da müdafaa sağlanmış olacak.

Binance’in bu atağı, piyasada borsanın kurumsal odaklı yaklaşımını genişletmesinin bir modülü olarak kabul edildi. Ayrıyeten inanç ortamının tekrar tesis edilmesiyle kripto ticaret hacminin de değerli oranda artabileceği düşünülüyor. 

Binance başta olmak üzere birçok kripto para borsası, FTX’in çöküşü sonrası rezerv kanıtı anlayışını benimseyerek platformlarındaki fonların cüzdan adreslerini paylaşmıştı. Kripto borsaları, bu süreç için çeşitli denetçi şirketlerle anlaşsa da SEC, borsaların bu atılımına sekte vurdu.

ABD SEC, geçtiğimiz günlerde kripto borsalarının vaatlerine karşı dikkatli olunması telkininde bulunurken kripto şirketlerini denetleyen şirketleri de yakın izlemeye aldıklarını açıkladı. Bunun üzerine şirketler, kripto borsalarını denetleme faaliyetlerini sonlandırdıklarını açıkladı.

2023 yılında kripto saklama faaliyeti öne çıkabilir mi?

Kurumsal yatırımcıyı, platformuna çekmek için yenilikçi bir tahlile hazırlanan Binance, böylelikle borsaların 3. taraf emanetçi şirketlerle çalışması üzere daha inançlı bir yolun önünü açabilir. Öbür yandan 2022 yılı boyunca bankalar başta olmak üzere klâsik piyasadan birçok finans şirketi, kripto para saklama faaliyetlerini gündeme aldı. 

Buna nazaran önümüzdeki devirlerde kripto borsaları ve kripto saklama hizmet veren şirketlerin riski paylaşarak ortak biçimde çalışabileceğini görebiliriz.

Yazar: Günay Caymaz

Başa dön tuşu