Araştırmaya Göre, Bitcoin Altcoinlerden Bağımsız Bir Şekilde Yükseliyor!

Binance’ın son araştırmasına nazaran, Bitcoin piyasası ile altcoin piyasası ortasındaki korelasyon katsayısı 2019’un ikinci çeyreğinde düştü.

Malta merkezli kripto para borsası, Bitcoin’in altcoinlerle birlikte hareket edip etmediğini saptamak için otuz alternatif kripto para ünitesiyle olan bağını inceledi. Borsa, tüm bilinen altcoinlerin 2019’un ikinci çeyreğinde Bitcoin fiyat eğilimini olumlu bir formda takip ettiğini gördü.

Bununla birlikte, altcoinlerin en büyük kripto para ünitesini takip etme suratlarında bir düşüş yaşadıkları saptandı. Bu, bir bütün olarak altcoin piyasasının Bitcoin fiyatındaki yükselişlere ayak uyduramamaları manasına geliyor.

Korelasyon, iki yahut daha fazla değişken ortasında bir alaka olup olmadığını, şayet alaka varsa bu bağlantının ölçüsünü ve istikametini sayısal olarak belirlememizi sağlayan istatistiksel bir tekniktir. İki değişken ortasındaki alakanın derecesine ise korelasyon katsayısı denir.

Hesaplanan korelasyon katsayısı -1 ile +1 ortasında paha alır. -1’den küçük ve +1’den büyük olamaz. Korelasyonun müspet (+) olması durumunda değişkenler birebir tarafta değişmiş demektir. Korelasyon katsayısının + olması iki değişkenin birebir tarafta bir ilgide olduğunu, negatif (-) olması ise iki değişkenin ortasında aykırı istikamette bir münasebet olduğunu gösterir. Şayet değişkenlerdeki artış yahut azalış birbirine bağlı değilse korelasyon sıfır olur. Bu da değişkenler ortasında bağlantı yok manasına gelir.

Binance, yılın bu çeyreğinde Ethereum ve Bitcoin ortasındaki korelasyon katsayısının 0,81 olduğunu belirtiyor. Bir evvelki çeyrekte korelasyon katsayısı 0,889’du, yani bir düşüş kelam konusu. Emsal formda, XRP ve Bitcoin ortasındaki korelasyon katsayısı birinci çeyrekte 0,875 seviyesindeydi ve bu çeyrekte 0,69’a düştü. İstatistikler Litecoin, IOTA, EOS, Bitcoin Cash, Bitcoin SV ve başkaları de dahil olmak üzere birçok büyük altcoinin Bitcoin ile olan korelasyonunun müspet olduğunu gösteriyor.

Altcoinlerin ve Bitcoin’in ortasındaki korelasyon katsayısındaki düşüş, Bitcoin’in piyasadaki hakimiyetini artırması sonrası meydana geldi. En büyük kripto para ünitesi son devirde piyasa hakimiyetinde yüzde 63’ü gördü.

Haber İçeriği: Araştırmaya Nazaran, Bitcoin Altcoinlerden Bağımsız Bir Biçimde Yükseliyor!

Başa dön tuşu