Bir Kripto Para Borsası Daha Sırra Kadem Bastı

Kripto para borsaları, bu bölümün olmazsa olmazı. Kripto paraların alınıp satılabilmesi için ve temel manada insanların kripto paradan kar edebilmesi için bu borsalara gerek duyuluyor.

Ancak elbette bu borsalar birtakım riskleri de beraberinde barındırıyor. Bilhassa borsaların istedikleri dakikada dükkanı adeta kapatıp gitmesinin önünde hiçbir yasal ya da hukuksal mahzur bulunmuyor. Bu da, makûs niyetli borsa sahiplerinin adeta sırra kadem basmasının önünde hiçbir mahzur ve kaide bırakmıyor.

Benzer biçimde bir olayın yaşandığı son ülke ise bu sefer Polonya oldu. Polonya’da faalyet gösteren BitMarket isimli kripto para borsası, bir anda kullanıcılarına hiçbir bilgi vermeden kapandı ve adeta ortadan kayboldu.

Ülkenin en büyük hacme sahip ikinci kripto para borsası olduğu tabir edilen borsa ile ilgili olarak yapılan haberlerin akabinde BitMarket yetkilileri kısa bir açıklama yaptı ve şunları söyledi:

”Firma olarak yaşadığımız likidite kaybı ve düşük hacim nedeniyle kapanma kararı aldık. Bu kararı sizlere üzülerek bildiriyoruz.”

Bitmarket borsasında bundan evvelki müddette de birçok olay yaşanıyordu. Reddit’te yer alan komplo teorilerine nazaran, borsa yetkilieri aslında bu süreci birkaç vakittir planlıyordu ve bu tam bir dolandırıcılık olayına dönüştü.

Konuyla ilgili önümüzdeki devirde de benzeri durumların yaşanmaması için birtakım ihtarlar da yapılıyor. Kullanıcıların bu alanda dikkatli olması gerekiyor.

Bir Kripto Para Borsası Daha Sırra Kadem Bastı yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu