Bir kripto para şirketi daha iflas başvurusunda bulunabilir

Genesis ve Digital Currency Group, kripto para piyasasında gündemi belirlemeye devam ediyor. FTX’in çöküşü sonrası, sıkıntı durumda olan şirketlere yönelik olumsuz haber akışı sürüyor. İflası konuşulan kuruluşlara dair gece saatlerinde yeni bilgiler geldi.

İlk olarak kripto kredi kuruluşu Genesis’in, çalışanlarının %30’unu işten çıkaracağı açıklandı. Hususa yönelik birinci bildirimi Wall Street Journal yaptı. Müşterilere yapılan bir bildirimi kaynak gösteren gazete, şirketin küçülmeye devam ettiğine dikkat çekti.

Böylece 6 ay üzere kısa bir müddette Genesis, ikinci kez işten çıkarma bildirimi yaptı. Kripto para kredi kuruluşu Ağustos ayında da 260 çalışanının %20’sinin işine son vereceğini açıklamıştı. Şirket sözcüleri hususa yönelik şu açıklamalarda bulundu:

Genesis’in aldığı bu karar, şirketin iflasa bir adım daha yaklaştığı biçiminde yorumlandı. Bilindiği üzere bu şirket FTX’in iflası sonrası müşterilerinin para çekme süreçlerini durdurdu. Ayrıyeten yeni kredi süreçlerini de askıya aldı.

Genesis’in, Gemini kripto para borsasına da hâlâ ödeyemediği fonları bulunmakta. ABD merkezli borsanın Earn programını Genesis şirketi yönetiyordu. Lakin FTX krizi sonrası, borsa müşterilerinin 900 milyon dolar kadar varlığı Genesis’te kaldı.

Dev Kripto Para Şirketi Bir Ünitesini Kapattı

Genesis’in çatı şirketi Digital Currency Group tarafından da yeni bir haber geldi. Yapılan resmi açıklamada, şirketin varlık idare bildirimi kısmını kapattığı duyuruldu. Açıklamaya nazaran kısmın idaresi altında 3,5 milyar dolarlık varlık bulunuyordu.

Digital Currency Group ve alt şirketlerine yönelik artan bu olumsuz , kripto para piyasasında da kaygıya neden oluyor. Uzmanlar, DCG ve Genesis’in iflası durumunda, Grayscale’in büyük ölçüdeki Bitcoin ve Ethereum varlıklarını satabileceğini belirtiyor. Bu durumun ise piyasada bilhassa sert düşüşlere neden olabileceği vurgulanıyor.

Ayrıca bu şirketlerin de iflas etmesiyle, ekosistem içerisinde krizin yayılması riskinin artacağına dikkat çekiliyor. Grayscale de Genesis üzere DCG çatışı altında bulunan şirketler ortasında yer alıyor.

Bu makale birinci olarak BeInCrypto üzerinde yayımlanmıştır.

Başa dön tuşu