Birisi 1 Ethereum’a (ETH) 5.200 Dolar Ödedi!

Bir kripto para yatırımcısı, kısa bir müddet evvel Ethereum’un (ETH) 300 dolardan süreç gördüğü sırada Ethereum başına 5.200 dolardan ödedi.

Bu ayın başlarında Ethereum (ETH), tezgah üstü piyasa (OTC) Grayscale Ethereum Trust’ta (ETHE) yer buldu. Ferdi yatırımcılar ETHE payları satın alarak kripto para ekosistemine giriş yapma fırsatı bulmuş oldu.

Yatırımcılar, Grayscale’in Bitcoin Yatırım Paydaşlığı (GBTC) üzere hudutlu sayıda ETHE payı bulunduğu için yüksek primle süreç yapıyorlar. Bu payları satın alan yatırımcılar olağan kripto para yatırımlarında olduğu üzere bir süreçle karşı karşıya kalmadan, kolaylıkla kripto para satın almanın keyfini sürüyorlar. Elbetteki bu keyfi sürmenin bir bedeli olarak yüksek prim ödemek durumunda kalıyorlar.

Şu anda Grayscale’daki ETHE payları yaklaşık olarak 0.0962 ETH’a yani 30 dolara karşılık geliyor ve şirketin idaresi altındaki dijital varlıkların toplam kıymeti 2.7 milyar dolar geçmiş durumda.

Bazı kişisel yatırımcılar, kripto para satın alırken mevcut prosedürlerle karşılaşmak, sıkıcı süreçlerle uğraşmak istemiyorlar. Bu noktada GBTC ve ETHE üzere paylara yöneliyorlar. Buna rağmen ETHE payı satın alanların ferdi yatırımcılardan çok yüklü olarak kurumlar olduğu varsayılıyor. Dijital varlıklarının güvenlikleri konusunda endişelenmek istemeyen kurumlar kripto para yatırımlarını yüksek primler ödeyerek GBTC, ETHE üzere kripto para takviyeli paylar satın alarak yapıyorlar.

Primler arz ve talebe nazaran çılgınca dalgalanıyor ve şu anda GBTC için prim yüzde 30 civarında. Yani Bitcoin’e (BTC) yatırım yapmak isteyen bir kişi, 1 Bitcoin’in (BTC) fiyatına kıyasla GBTC’den pay alırken yüzde 30 daha fazla ödeme yapıyor.

Halen, ETHE piyasası likit değil ve prim epeyce yüksek. Her bir ETHE payının içinde 0,096 Eter bulunduğundan her bir payın net varlık pahası yaklaşık 30 dolar. Paylar şu an 120 dolardan süreç görüyor ve 21 Haziran’da 500 dolara kadar çıktı.

Bu, birisinin yaklaşık olarak 500 dolar karşılığında 0.096 ETH satın aldığı, yani 1 Ethereum’a (ETH) 5.200 dolar verdiği manasına geliyor. Üstelik bu alımın yapıldığı sırada 1 Ethereum (ETH) 300 dolardan biraz daha fazla bir fiyatla el değiştiriyordu.

Ethereum (ETH) fiyatı tüm vakitlerin en yüksek düzeyini 1.400 dolar ile 2018’in başlarında gördü. Yani birisi Ethereum (ETH) fiyatının 300 doların biraz üzerinde el değiştirdiği bir vakitte, fiyatın tüm vakitlerin en yüksek düzeyindeki bedelinin üç katından fazla ödeyerek Ethereum (ETH) satın almış oldu.

Haber İçeriği: Birisi 1 Ethereum’a (ETH) 5.200 Dolar Ödedi!

Başa dön tuşu