Stellar’daki (XLM) yükseliş devam edecek mi?

Stellar Lumens (XLM), 18 aylık boğa formasyonunun sonuna yaklaşıyor. Olumlu bir sonuç, yükseliş trendini başlatacaktır.

Stellar, Stellar Geliştirme Vakfı tarafından yaratılan merkezsiz bir ağdır. 13 Ocak günü Ukrayna bankası TASCOMBANK, Stellar ağını kullanarak başarılı bir test gerçekleştirdiğini açıkladı. Akabinde Ukrayna’da ödeme ağını geliştirmek için blokzincir teknolojisinin kullanılmasını tavsiye etti.

Stellar, Direnci Ele Geçirdi

XLM fiyatı, Mayıs 2021’de 0,798 dolara ulaştıktan sonra alçalan takoz içinde paha kaybetmeye başladı. Alçalan takoz, boğa formasyonudur. Yani birçok vakit çıkış yaşanması beklenir.

Alçalan takozdan öteki boğa işaretleri de var. Stellar fiyatı, Aralık ayı başlarında 0,084 dolar bölgesini kaybetti. Lakin takozun alt çizgisinden sıçradı ve takviyesi tekrar ele geçirdi. Bu türlü ele geçirmeler, evvelki kırılımı geçersiz kıldığı için hayli olumludur. Şu anda XLM, direnç çizgisine çok yakın süreç görüyor.

Eğer çıkış gerçekleşirse bir sonraki direnç 0,13 dolarda. Öte yandan 0,084 dolar altına tekrar bir düşüş, 0,062 doları getirecektir.

Haftalık RSI yükselse de şimdi müspet uyumsuzluk yaratmadı ve 50 üstüne çıkmadı. Yani boğa formasyonuna teknik göstergeler eşlik etmiyor.

Kısa Vadede Çıkış

6 saatlik grafiğin teknik tahliline nazaran Stellar Lumens, 10 Ocak’ta alçalan dirençten çıkış yaptı. Akabinde yükseliş sürat kazandı ve fiyat, 14 Ocak’ta 0,090 doları gördü. Bu hareket ise 0,090 dolar direncine onay verdi.

Ancak 6 saatlik RSI, negatif uyumsuzluk üretti. Bu da düşüş yaşanabileceğini gösteriyor. Şayet bu gerçekleşirse XLM, yükselen dayanak çizgisinin yer aldığı 0,084 doları görecektir.

Öte yandan tanınan altcoin, 0,090 doları geçerse yükseliş sürat kazanacaktır. Bu da birebir vakitte uzun vadeli alçalan takozdan çıkışa sebep olacaktır.

Sonuç olarak; kısa vadede en mümkün kestirime nazaran Stellar evvel geri çekilecek. Akabinde ise takozdan çıkış yapacak. Takozdan çıkış, uzun vadeli yükseliş trendine onay verecektir. Öte yandan kısa vadeli yükselen dayanak çizgisinden kırılım gelirse trend, aşağı istikametli olacaktır.

Bu makale birinci olarak BeInCrypto üzerinde yayımlanmıştır.

Başa dön tuşu