Bitcoin 10.000 Dolar Seviyesinin Altını Gördü!

Bitcoin fiyatı düşüş eğilimi göstermeye devam ediyor. Geçtiğimiz ayın sonlarında önemli bir biçimde yükseliş yaşayan BTC, 14.000 dolar düzeylerine kadar yükseliş gösterdi. Ancak bu düzeylerden süratle düşen BTC kendini stabil bir çizgide bulamadı.

An prestiji ile bugün tekrar 10.000 dolar altını gören BTC, 9900 dolar düzeylerini gördü. Bu düzeylerden kendisini tekrar 10.100 dolar düzeylerinde bulan Bitcoin, 10 bin dolarlık takviye düzeyinde tutunmaya çalışıyor.

Uzmanlara nazaran BTC’deki bu düşüşler daha evvelki yazılarımızda da bahsettiğimiz üzere silkeleme evreleri. BTC’de önemli yükselişten sonra düzeltme şimdi bitmiş değil ve fiyat dalgalanmaları görmemiz olağan.

En değerli dayanak noktaları olan 9300 ve akabinde 8950 dolar düzeyleri nitekim kıymetli. Yatırım yaparken bu düzeylere dikkat edilmesi ve altına sarkılması durumunda önemli düşüşler olabileceğini bilmek gerekiyor.

Öte yandan 275 milyar dolar düzeyine gerileyen toplam kripto para piyasa hacminde BTC’nin hakimiyeti yüzde 66 düzeylerine ulaştı. BTC günlük bazda yüzde 10 civarlarında kıymet kaybı yaşadı ama altcoinlerde daha yıkıcı sonuçlar görmek mümkün.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Haberin devamı: Bitcoin 10.000 Dolar Düzeyinin Altını Gördü! birinci olarak Bitcoinsistemi.com’da yayınlanmıştır.

Başa dön tuşu