BTC madencileri varlıklarını tutarken Bitcoin’de pozitif görünüm devam ediyor

Investing.com – Bitcoin, Ocak ayındaki dik ivmeli yükseliş görünümü muhafazaya devam ediyor. 

Bitcoin piyasasında bugün 23.000 dolar yine test edilirken en büyük kripto para, ay başından bu yana %40’a yaklaşan bedel artışına sahip. Kripto piyasalarında satış baskısının azaldığı yılın birinci ayında kripto para fiyatları üst taraflı hareketine devam ediyor.

2022 yılı boyunca artan maliyetlerden ötürü BTC varlıklarını toplu formda satmak zorunda kalan madencilik kesimi, düşüşün en kıymetli faktörlerinden biri oldu. Başka yandan büyük yatırımcı pozisyonunda madencilerin bu ay satışlarını azaltması, olumlu görünüme katkı sağlamaya devam ediyor.

Bitcoin madencilerinin satışları son 3 yılın düşüğünde

Blockchain datalarına nazaran takip edilen madencilik cüzdanlarından merkezi borsalara aktarılan BTC ölçüleri, son 3 yılın en düşük düzeyine ulaştı. Bitfinex analistlerinin yorumlarına nazaran madenciler, Bitcoin’de daha fazla artış bekledikleri için varlıklarını tutmaya devam ediyor.

Pozitif görünüme karşılık bir ikazda da bulunan analistler, süratli yükselişe bağlı olarak yatırımcıların, kâr realizasyonuna geçme kararı almaya başlamasının mevcut trendi aksine çevirebilecek bir tesir oluşturabileceğini söyledi. 

Kripto sanayisinde 2022 yılında baş ağrıtan birçok sorunun 2023 yılına da taşınmasına karşın kripto paralarda toparlanma hareketi devam ediyor. FTX kaynaklı meselelerin öteki şirketlere bulaşma riski, hâlâ geçerliliğini koruyor. Bunun son örneği ise Genesis’in iflasıyla görüldü. Fakat Bu iflas haberi kripto piyasaların negatif fiyatlanmadı. Bilakis Bitcoin, iflas açıklamasının yapıldığı gün %7,5’i aşan günlük paha artışıyla kıymetli bir sıçrama gerçekleştirdi. 

Bununla birlikte büyük yatırımcıların kripto paraların yılın taban düzeylerde bulunduğu Kasım ve Aralık devrinde Bitcoin biriktirmeye devam ettiği kaydedildi. Bu sürecin akabinde küçük yatırımcılar da Bitcoin alımlarını artırırken bu ayki ralliyi destekleyen taraf oldu.

Bitcoin, bugün 444 milyar dolar piyasa pahasına ulaşırken son 24 saatte %1,5’in üzerinde yükselişle 23.000 dolar bandında süreç görüyor. Toplam piyasa kıymeti ise sabah saatlerinde 1,05 trilyon dolar kıymetinde bulunuyor. 

Yazar: Günay Caymaz

Başa dön tuşu