Bitcoin 10 Bin Dolara Yükseldi: “Bitcoin Yok Edilemez!”

Coin360 tarafından sağlanan bilgilere nazaran, Bitcoin (BTC), orta derecede değişken bir ayın akabinde bugün 10 bin dolar düzeyine yükseldi.

Bitcoin, parabolik ilerlemesi Nisan 2018’den bu yana devam ediyordu ve nihayet 5 Haziran’da birinci defa 5 haneli fiyata tekrar ulaşmıştı. Dalgalanmaların akabinde Bitcoin yine eski yerine yükseldi. O vakitten beri, BTC 2 Temmuz’da 10,000 doların altına düştü, 10 Temmuz’da 13,000 dolara çıktı ve 16 Temmuz’da tekrar 10,000 doların altına düşerek bir ölçü hareket etti.

Bazı analistler, bu haftaki düzeltmeyi Capitol Hill’deki Libra duruşmalarıyla birlikte teknik nedenlerle ilişkilendirdiler. Ayrıyeten, Lider Donald Trump’ın “Bitcoin hayranı değilim.” yorumlarını yineleyen ABD Dışişleri Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in son kelamları de tesirli olacak üzere görünüyordu. Lakin, Washington’daki Libra projesinin devam eden incelemesi, milletvekillerini Bitcoin ile öteki “kripto para birimleri” ortasındaki anahtar farklar konusunda eğitiyor üzere görünüyor.

Haber kaynakları tarafından bildirildiği üzere Blockstream baş stratejisi vazifelisi Samson Mow, Facebook’un Libra ile yeni bir şifreleme para ünitesi oluşturmak yerine BTC servisi sunması gerektiğini söyledi. Mow açıklamasında şu kelamlara yer verdi:

“Libra her yargı yetkisine uygun olduğunda, bir dernek tarafından yönetilen daha karmaşık bir PayPal olacaktır. Yalnızca Bitcoin kullanmalılardı. ”

ABD’li Vekil: “Bitcoin’i öldürme kapasitesi yok.” Bu ortada, ABD temsilcisi Patrick McHenry, 17 Temmuz’da CNBC’nin “Squawk Box” röportajında ​​Bitcoin’in (BTC) öldürülemeyeceğine inandığını söyledi. Röportaj sırasında – siyasetçilerin kripto para ünitelerinin gelişmesine müsaade vereceğine inanıp inanmadığı sorulduğunda – McHenry:

“Bitcoin’i öldürme kapasitelerinin olmadığını düşünüyorum. Çinliler bile güvenlik duvarları ve toplumlarına çok müdahaleler kullanarak Bitcoin’i öldüremedi. ”

McHenry ayrıyeten, yeni başlayanlar yahut şirketler tarafından desteklenen daha yeni kripto para ünitelerinin, Bitcoin’in merkezi olmayan açık erişim ağının muvaffakiyetini çoğaltmaya çalıştığını belirtti. Sonunda şu kelamları ekledi:

“Bitcoin’in özü Libra’nın, Facebook’un ve şirketlerin taklit etmeye çalıştığı şeydir.”

Haber kaynaklarının da bildirdiği üzere, ABD’nin Senato Bankacılığı Komitesi, 16 Temmuz’daki sözün birinci gününde, Facebook’un kripto projesi hakkında bir dalga kuşkusu yarattı.

The post Bitcoin 10 Bin Dolara Yükseldi: “Bitcoin Yok Edilemez!” appeared first on Kripto Para Haberleri Önderi.

Başa dön tuşu