Bitcoin, 11.700 Dolar Üzerine Çıktıkça 3 Günlük Getirilerini Artırdı

Investing.com – Ticaret zayıf da olsa Bitcoin arka arda üçüncü gün ivme kazanarak Perşembe günü rallisini genişletti.

Bitcoin %5,1 artışla 11.746,90 dolara yükseldi. 7.888 dolarda olduğu Haziran ortasında sırf bir hafta içinde 13.929,8 dolara ulaşan kripto para için, engebeli bir yol oldu.

Diğer dijital paralar karışık seyretti, Ethereum %1 artışla 293,49 dolara yükselirken, XRP %1,3 düşüşle 0,439233 dolara geriledi. Litecoin ise %3,7 çıkarla 123,12 dolara ulaştı.

Bağımsızlık Günü tatilinden ötürü ABD piyasalarının kapalı olmasıyla, ticaretin zayıf olması bekleniyor.

Finansal Hizmetlere Ait ABD Temsilciler Meclisi Komitesi, Facebook’tan (NASDAQ:FB) kendi kripto parası Libra’yı geliştirmeyi durdurmasını istedi.

Salı günkü yazıda komite, bu projenin “İsviçre dışında bulunan ve ABD para siyasetine ve dolara rakip olması amaçlanan yepisyeni bir global finansal sistemine yol açabileceğini” belirtiyor. Kanun koyucuların söylediğine nazaran, bu türlü bir rekabet mahremiyete, ulusal güvenliğe ve para siyasetine ait tasalara neden olabilir.

30’un üzerinde savunma kümesi, Kongre’den Libra’nın geliştirilmesine yönelik resmi bir moratoryum uygulamasını istedi.

Diğer yandan, İngiltere piyasaları gözlemcisi, 2020 başlarından itibaren perakende tüketicilere kripto varlıklara dayalı türev satışlarını yasaklamayı teklif etti.

Finansal Yürütme Kurumu’nun, içerdiği tüm riskleri anlamayan perakende yatırımcıları için uygun olmadığını söylediği üzere, dijital para fiyatları dalgalı.

Gözlemci, “bu (türev) eserleri yasaklamanın perakende tüketicilere olan potansiyel yararının, yılda 75 milyon sterlin (94 milyon dolar) ile 234,3 milyon sterlin ortasında olduğunu düşünüyoruz,” dedi.

— Bu haberde Reuters’ın katkısı bulunmaktadır.

Başa dön tuşu