Bitcoin Ağı, Artık Çok Daha Güçlü ve Güvenli

Bitcoin ağının güvenlik derecesini en yeterli yansıtan parametrelerden birisi olan hash rate yani kazım gücü, yekün olarak bakıldığında tarihin en yüksek düzeylerine çıktı.

Bilindiği üzere Bitcoin ağında kazım yapma gücü ve zorluğu hash rate olarak söz ediliyor. Bu hash rate dediğimiz şey, aslında temel olarak ağda kaç madencinin olduğunu bize söylüyor. Hash rate’in artması demek de, haliyle ağda madenci sayısının artması demek manasına geliyor. Bu da, ağın daha korunaklı hale geldiğinin açık bir delili niteliğinde.

Kripto para bölümünün kıymetli data setlerini görebildiğimiz site Blockhain Info’ya nazaran, şu anda ağdaki toplam güç 79 trilyon TH/s’ye ulaştı. Bu sayı aslında öteki bir bedeli ile dikkat çekiyor. O da şu ki, Bitcoin tarihinin en yüksek düzeylerine ulaşıp 20 bin dolar olduğu vakit, bu sayının 5.4 katı daha az bir ağ gücüne sahipti. Yani, o vakte nazaran Bitcoin fiyatı yarı yarıya olmasına karşın, ağdaki güç çabucak hemen 5.5 katına çıktı ve Bitcoin ağı, hiç olmadığı kadar güçlü ve korunaklı hale geldi.

Bu durumun devam etmesi ile birlikte, Bitcoin ağının kurumsal yatırımcılar gözünde daha yeterli bir kıymet kazanması bekleniyor.

Bitcoin Ağı, Artık Çok Daha Güçlü ve İnançlı yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu