Bitcoin Fiyat Analizi: BTC/USD Düzeltme Hareketi Tamamladı mı?

2 Temmuz 2019’da Bitcoin (BTC) fiyatı 9.728 dolara düştü. Bu düşüş sonrası kademeli bir yükseliş eğilimi başladı ki bu Bitcoin fiyat tahlili yaptığımız sırada 11.800 dolar düzeyinde süreç görüyordu.

27 Haziran’dan bu yana Bitcoin fiyatı aşağıda gösterilen düşen kanalda süreç görüyor. 2 Temmuz’da kanalık takviye çizgisine ulaşıldı ve süratli bir yükseliş başladı. 4 Temmuz’da, yani bugün fiyat kanaldan çıkmayı başardı.

Fiyattaki bu yükseliş son derece değerli, lakin hacimsiz bir yükseliş olması dikkat çekiyor.

Bitcoin fiyatı 2 Temmuz’da bahsi geçen düşük düzeye (9.728 dolar) gerilediği ve takviye çizgisine dokunduğu için artıyor. Şu anda Bitcoin, aşağıdaki grafikte gösterilen yükselen kama formasyonu içinde süreç görüyor.

Yükselen kama formasyonu fiyatın düşeceği istikametinde kıymetlendirilir ve bu fiyat düşüşlerini daha olası hale getirir. Şu anda fiyat 0.5 fib düzeyinde süreç görüyor.

0.618 fib düzeyi 12.300 dolara yakın ve 28 Temmuz’un en yüksek düzeyiyle tıpkı. Bitcoin, 0.618 düzeyinin altında seyrettiği sürece bu üst istikametli hareketi yeni bir yükseliş eğilimi olarak görmemiz mümkün değil. Tersine, evvelki düşüşlere cevaben bir düzeltme hareketi olması daha beklenen.

Direnç çizgisine dört sefer dokunuldu. RSI, en son iki defa dokunulduğunda ayı ıraksaması oluşturdu.

Iraksama, kıymet açısından çok kıymetli değildir ve yalnızca bir indikatörde bulunur. Bununla birlikte, düşüş modeli direnç çizgisinde meydana geldi ve bu daha fazla geçerlilik kazanması manasına geliyor.

Destek ve direnç çizgileri ortasındaki yakınsamanın en az 12.500 dolara kadar gerçekleşmesi mümkün değil. Bu nedenle Bitcoin fiyatı sert biçimde kırılana kadar kama sonları içinde yükselmeye devam etmesi mümkün görünüyor.

Şu an için bir breakout mümkün görünmüyor.

3 Temmuz’da mum 11.982 dolardan kapandı. Bu, 30 Haziran’daki düşüş mumunun açılışının çok üstünde. Dahası mum 2 Temmuz’da yükselen bir çekiç boğa formasyonunu oluşturmayı başardı. Artış, Bitcoin fiyatını daha evvel fiyatlara direnç gösteren 10 günlük hareketli ortalamanın üzerine çıkardı.

Benzer bir durum haftalık grafikte de gerçekleşiyor. Fiyat, akşam yıldızı ayı formasyonunu tamamlama sürecinde.

Bununla birlikte, aşağı istikametli iç içe geçmiş mumu tamamlamak yerine fiyat artıyor. Lakin, hafta sonuna kadar hala dört süreç günü var. Bu nedenle Bitcoin fiyatının düşmesi ve düşen bir mumun oluşması hala mümkün.

Bu tahlile nazaran, fiyat kritik bir noktaya yaklaşıyor. Bu noktadan sonra fiyatın hala bir düzeltmede hareketi içinde olup olmadığı yahut yeni bir yükseliş eğilimine girip girmeyeceğini öğrenebileceğiz.

Kamadan breakout yahut evvelki alt düzey olan 12.500 dolar düzeyinin üstünde bir breakout büyük olasılıkla bir yükselişin başladığını doğrulayacaktır.

Bitcoin’in fiyatı daha evvel düşen kanal içinde süreç görüyordu. Şu anda yükselen bir kama formasyonu içinde süreç görüyor.

Fiyat, .618 fib düzeyinin üzerine çıkmak için gayret ediyor ve bu muhtemelen hala düzeltme hareketinde olduğu manasına geliyor.

Haber İçeriği: Bitcoin Fiyat Tahlili: BTC/USD Düzeltme Hareketi Tamamladı mı?

Başa dön tuşu