Bitcoin’in Freni Boşaldı: Yeniden 4 Haneli Rakamlara Dönüldü!

Kripto para piyasasındaki düşüş devam ediyor. Dün 10.000 dolar takviyesini test edip tarafını üste çevirerek 11.000 dolara kadar çıkan Bitcoin fiyatı, şu an itibariyle 9.766 dolardan alınıp satılıyor.

Bitcoin piyasalarında yaşanan bu oynaklık, birden fazla analisti zıtta bırakırken uzun vadeli yatırımcının da huzursuz olmasına neden oldu.

Bitcoin piyasasında yaşanan bu tedirginlik ABD idaresinden gelen açıklamaları takip ediyor. Evvel Trump’ın Bitcoin hayranı olmadığını söyleyerek kripto paraları amaç alması, akabinde ABD Hazine Bakanı’nın Bitcoin ve başka tüm kripto paraları “ulusal bir tehdit olarak gördüklerini” söylemesi piyasada büyük tedirginliğe neden oldu.

Ünlü piyasa analisti Josh Rager, Bitcoin’de yaşanan dump hareketini tahlil ederek, takipçilerini 4 saatlik grafiğe odaklanmaları konusunda uyardı. “Sizlere bir âlâ bir de makus haberim var” diyen Rager, “Kötü haber: Bitcoin an itibariyle dump yiyerek 10.100 dolara geriledi. Şayet 4 saatlik grafikte 10.191 doların altında kalırsak Bitcoin’i muhtemelen daha aşağı düzeylerde göreceğiz. Yeterli haber: Üstte bahsettiğim bahis birinci mumda gerçekleşti. Bu yüzden geri dönüş yapmak için daha birkaç saatimiz var.”

Başa dön tuşu