Bitcoin Fiyat Analizi: Kritik Noktaya Yaklaşıldı

2 Temmuz 2019’da Bitcoin fiyatı 9.728 dolara düştü. Üst hakikat bir hareket geldi ve 4 Temmuz’da 12.065 dolara yükseldi. Bitcoin fiyatı o vakitten beri düşüyor.

Peki bu düşüş ne kadar sürecek? Bu sorunun yanıtını öğrenmek için Bitcoin fiyat analizimizi okumaya devam edin.

Öncelikle haftalık mum grafiği tahliliyle başlayalım.

23-30 Haziran haftasında oluşan mum bir doji ayıydı. Yutan boğa mumu oluştu. Bu, yükseliş trendinde olunduğu ve satışlar azalmaya başladığı manasına geliyor.

Ardından akşam yıldızı ayı formasyonu oluştu. Lakin 30 Haziran – 7 Temmuz haftasındaki mum, kısa üst ve uzun alt fitilli boğa mumuydu.

Bitcoin fiyatı akşam yıldızı ayı formasyonunu tamamlamadığı için oluşan bu boğa mumu fiyatın düşme mümkünlüğünü ortadan kaldırmıyor. Mum, doji ayının üst fitilinde rahatça yer aldı ve piyasada hala satış baskısı olduğunu açıkça gösterdi.

Günlük grafikte Bitcoin fiyatı 26 Haziran’da yüksek bir düzeye ulaştı ve Bitcoin fiyatı o tarihten bu yana aşağıdaki grafikte gösterilen düşen direnç çizgisinde seyrediyor.

Analizi yaptığımız sırada Bitcoin fiyatı son iki gündür direnç çizgisine çok yakın bir alanda seyrediyordu. Ayrıyeten, fiyat hem 10 hem de 20 günlük MA’ların üzerinde süreç görüyordu.

Ancak, MA’lar ve MACD, bearish cross oluşturmaya çok yakınlar. Bu olursa ve fiyat her ikisininde altına düşerse, düşüş eğiliminin devam ettiği teyit edilmiş olacak.

Bitcoin fiyatının hala 20 günlük MA’nın altında düşmediği bilhassa belirtmek gerekiyor. 2 Temmuz’da altına düşmesine karşın çabucak yükseldi ve üstüne çıktı.

Kısa vadede, fiyatın 4 Temmuz’da en yüksek düzeye ulaştığında simetrik bir üçgen içinde süreç gördüğünü görüyoruz.

BTC/USD, breakout konusunda birkaç başarısız teşebbüste bulundu ve simetrik üçgenin sonuna yaklaşıyor. Simetrik üçgen nötr hareketin devam edeceğini gösterir.

Yukarı gerçek bir hareketten sonra (2 Temmuz’dan başlayarak) gerçekleştiğinden, bir breakout’un meydana gelme mümkünlüğü daha yüksektir. Bu hipotez hareketli ortalamalarla da destekleniyor:

8 Temmuz’da,10 ila 20 periyot MA ortasında bullish cross oluştu. Bitcoin fiyatı kırılırsa muhtemelen 12.000 dolar yakınında dirençle karşılacak ve bir ikili zirve formasyınu oluşacak.

Mevcut fiyat hareketi (sol taraf) ile Aralık 2017’de fiyatın 20.000 dolara yükselmesiyle (sağ taraf) benzerlik bulunuyor.

Her iki durumda da yüksek düzeye ulaştıktan sonra Bitcoin fiyatı üç dalgada keskin bir düşüş eğilimine girdi. Emsal lakin çok daha zayıf bir yükseliş üç dalgada da gerçekleşiyor.

Sonunda, fiyat, düşüşün son dalgasına başlamadan evvel iki zirve ile tamamlandı. Üçgenden breakout ve daha sonra direnç alanına gerçek gelecek bir hareket bu fraktalı tamamlayacaktır. Akabinde fiyatın düşmeye devam etmesi gerekiyor.

Özetle Bitcoin fiyatı simetrik bir üçgen içinde süreç görüyor ve kritik bir noktaya yaklaştı. Şu anda, zayıf bir breakout’un yaşanması mümkün görünüyor.

Haber İçeriği: Bitcoin Fiyat Tahlili: Kritik Noktaya Yaklaşıldı

Başa dön tuşu