Bitcoin Fiyatı 12.000 Dolar Seviyesinde

Bitcoin fiyatı 12.000 dolara yükseldi. 10.000 dolara kadar düşüş yaşamasından tasa edilen kripto para ünitesi Bitcoin’in yakın vadeli düşüşleri yatırımcıları korkutmayı başarmış olsa da yatırımcılar piyasada büyük bir satış yapmayı sürdürmek ve alımları devam ettirmek ortasında kararlı ve bir yandan kararsız hareket etmek zorunda kalıyorlar. Bitcoin ve altcoin fiyatlarının giderek büyük bir düşüş eğilimine girmesi hem yatırımcıları korkutuyor, hem kripto para ünitesi yatırımcıları bu mevzudan ötürü yatırımlarının kendilerine geri dönüşlerinin çok daha az olduğundan yakınıyor. Bitcoin, kısa vadede ve uzun vadede yeniden geri dönüş olarak Bitcoin yatırımcılarına hayli olumlu geri dönüşler yapabileceğini gösteren bir seviyede. 10.000 ve 13.000 ABD Doları düzeyi ortasında olması durumunda Bitcoin’i mümkün bir balina atağı dışında sıradan yatırımcıların hareketlerinin düşürmesi mümkün değil. Balinaların ise bu düzeylerden yapabilecek oldukları satışlar durumunda kripto para ünitesinin bedeli 10.000 dolar düzeyinin altını görebilir.

Bitcoin yatırımcıları bu devrin kritik bir devir olduğunu ve fiyatların düşmesinden ötürü birtakım sorunlar ile karşı karşıya olduklarını belirtirken, milyonlarca dolar yatırımı olan binlerce yatırımcı da kendi kararını vermekte zorlanıyor. Bitcoin yatırımcıları düşüşlerin ne kadar sürecek olduğundan yakınsa da bu hususta beklentilerinin düşüşlerin çok uzun sürmeyeceğinden yana düşündüklerini belirtiyorlar.

Bitcoin almakta sakınca yok Bitcoin alacak olan bireylerin bu devirde düşüş oluyor diye yatırım yapmaması gerektiği tezleri ise hakikat değil. Yatırımcılar mümkün olabilecek en düşük fiyatlardan yatırım yapmalı ve yatırım yaparken kesinlikle kripto para ünitesinin bedelini göz önünde bulundurmalı. Şayet düşük fiyatlar var ise ve yükseliş beklentisi az da olsa var ise kripto para yatırımı yapmakta rastgele bir sakınca yok demektir. Fakat fiyatlar düşüyor ve düşüş beklentisi büyük oranda piyasada bekleniyor ise bu durumda kripto para ünitesi yatırımcıları yatırım yapmak konusunda beklemeli ve yatırımlarını en azından kısa bir mühlet bile olsa ertelemek konusunda karar vermeliler.

Eğer yatırımcılar bu periyotta yatırım yaparlar ise Bitcoin fiyatının tekrar 13.000 dolardan sonra 15.000 doları kısa müddette görebilecek olduğu beklentisi de meblağ ise yarar elde edecek olan yatırımcılar yeniden bu periyottan yatırım yapanlar olabilir. Bitcoin fiyatı düşüyor olsun yahut olmasın yatırımcılar kendi kararlarını verirken pazarın durumunu ve bugünü önemsedikleri üzere yarını da düşünerek yatırımlarına karar vermeleri gerek. Aksi durumda yatırımcılar milyonlarca dolar kayıplar ile karşı karşıya kalabilir ve piyasada beklediklerini hiçbir vakit bulamayabilirler.

*Bitcoin fiyatı ne kadar olacak? Diye sormadan evvel piyasanın beklentisini anlamak en hakikat yatırım için birinci atılımlar ortasında olmalı.

Haberin devamı: Bitcoin Fiyatı 12.000 Dolar Düzeyinde birinci olarak Bitcoinsistemi.com’da yayınlanmıştır.

Başa dön tuşu