İran’da Madencilik Artık Yasal

Kripto para bölümünün en farklı ülkelerinden birisi de İran. Periyot devir bitcoine karşı çok sert tavır izleyen ülke, buna rağmen bazen de kripto para kesimini ülkede canlandırmak için ataklar yapıyor.

İşin aslına bakılırsa, yaşanan son ABD ambargosu ve ekonomik kasvetler, İran’ın kripto paraları alternatif olarak görmesinin önünü açmış durumda. Fakat elbette ülke hükümeti, bu mevzuda dikkatli adımlar atmaya itina gösteriyor.

Son olarak gelen haberlere nazaran ise ülkede, bundan sonraki süreçte Bitcoin ve kripto para madenciliği yasal bir statü kazandı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan İran Merkez Bankası lideri Abdolnaser Hemmati, şunları kaydetti:

”Dijital koinlerin sanal ortamda ‘kazılmasını’ bundan sonra resmi bir sanayi haline getirdik. Bununla birlikte, bu kesimi bundan sonraki süreçte regüle edeceğiz. Bu kesimde yer alan bireyler de buna uymak zorunda olacak.”

İran’da bilindiği üzere mescitlerde önemli oranda kripto para madenciliği yapılıyordu. Bu durum, kripto para bölümünün öneml gündem unsurlarından birisi haline gelmişti. Hükümetin birebir vakitte bundan sonraki periyotta ülkede madencilere farklı bir elektrik tarifesi uygulaması da gündemde yer alan mevzular ortasında yer alıyor ve bu iki haberin kontaklı olabileceği tabir ediliyor.

İran’da Madencilik Artık Yasal yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu