Bitcoin, İsviçreli Gözlemci Libra’nın Ayrıntılarını Beklerken Düşüşte

Investing.com – Düzenleyiciler Facebook’un kripto para projesiyle ilgili telaşlarını tabir etmeye devam ettikçe, Bitcoin Çarşamba günü yaklaşık bir haftanın düşük düzeyine geriledi.

Reuters’e nazaran ne toplumsal medya devi ne de Libra’yı izlemek için kurulan dernek, 17 Temmuz’da İsviçre’deki bilgi saklılığı gözlemcisi tarafından yapılan bilgi taleplerine yanıt vermedi.

İsviçre Federal Data Müdafaa ve Bilgi Komitecisi (FDPIC), dijital para ünitesi üzerindeki rolünü anlamaya yardımcı olmak için daha fazla detay istediğini söyledi. Facebook (NASDAQ:FB) FDPIC’in Libra’yı düzenlemesini beklediğini söyledi. Para ünitesini denetlemek için oluşturduğu kâr gayesi gütmeyen kuruluş Cenevre’de bulunuyor.

Gözlemci, “FDPIC mektubunda, hangi ferdî dataların işlenebileceğine dair rastgele bir belirti almadığı için, Libra Kuruluşu’nun projenin mevcut durumu hakkında kuruluşu bilgilendirmesi gerektiğini, böylelikle FDPIC’ın danışmanlık yetkinliklerinin ve denetleme yetkilerinin ne ölçüde uygulanabileceğini değerlendirebileceğini belirtti” dedi.

“FDPIC şu anda Libra Kuruluşunun 17 Temmuz 2019 tarihli (mektubuna) karşılık vermesini ve resmi konumunu belirlemesini bekliyor.”

Facebook’un Libra’sı, devlet takviyeli bir para ünitesine bağlanan ve dünyadaki düzenleyiciler ve analistler tarafından mahremiyet ve güvenlik tasaları nedeniyle eleştirilen istikrarlı bir para ünitesidir.

Bitcoin Investing.com endeksinde %2,1 kayıpla bir haftanın düşük düzeyi olan 9.761,80’e geriledi. Öbür kripto paralar da düşük süreç gördü. Ethereum %1,5 düşüşle 207,25 dolar ve XRP %1 kayıpla 0,30874 dolar olurken, Litecoin %0,5 azalarak 90,290 dolardan süreç gördü.

Başa dön tuşu