Bitcoin madencileri piyasaya geri dönüyor

Bitcoin (BTC) yeni haftaya sakin bir başlangıç yaptı. Başkan kripto para ünitesi, 21.000 doların üzerinde tutunmaya çalışıyor. Aylar sonra gelen güçlü yükselişin tesirleri de görülmeye devam ediliyor. Zincir üstü datalara nazaran yakalanan ivmenin akabinde Bitcoin madenciliği tekrar kârlı duruma geçti.

Popüler zincir üstü data tahlil platformu Glassnode tarafından paylaşılan son raporda, Bitcoin madenciliği masrafının, şu an için kabaca 18.800 dolar olduğu belirtildi. Böylelikle yakalanan yükseliş ve 21.000 dolarların görülmesi ile madencilik tekrar, anlık olarak kârlı bir iş koluna döndü.

Aynı rapora nazaran benzeri durum, Bitcoin yatırımcıları açısından da yaşandı. Datalara nazaran Bitcoin’in mevcut yatırımcılarının ortalama alım fiyatı olarak görülen gerçekleşen fiyat, 19.700 dolar olarak tespit edildi.

Bunun yanında Bitcoin’in, son 155 gündür ortalama 18.000 dolar düzeyinde süreç gördüğüne dikkat çekildi. Bu iki bilgiye bağlı olarak ortalama yatırımcıların da son yükseliş ile kâra geçtiği vurgulandı.

Bitcoin Madenciliği için Olumlu

Raporda analistler bu yükselişin, bilhassa Bitcoin madenciliği tarafına olumlu yansıdığını belirtiyor. Uzmanlar, 20.000 dolar düzeylerinin aşılmasının madencileri rahatlattığı ve kâr elde ederek faaliyet gösterebilmelerini sağladığını vurguluyor.

Glassnode raporunda, finans araçlarında yaygın kullanılan teknik tahlil araçlarından 200 günlük ortalamadaki değişime de dikkat çekildi. Yaklaşık olarak 381 gün boyunca bu ortalamanın altında kaldıktan sonra BTC’nin, direnci kırdığı belirtildi.

Daha evvel bu kadar uzun bir ortalama fiyat altında görülen hareketin, 2019 yılında 386 gün olduğu belirtildi. Uzmanlara nazaran 200 günlük ortalamadaki kırılım da son günlerde olumlu bir manzara ortaya koydu.

Ancak uzmanlara nazaran piyasanın yeniden de son çıkarları koruyup koruyamayacağı hâlâ bilinmeyen:

Bitcoin tüm bu bilgiler ile birlikte şu an için yararlarını müdafaaya devam ediyor. Başkan kripto para ünitesi an itibariyle 21.100 dolar düzeylerinde.

Bu makale birinci olarak BeInCrypto üzerinde yayımlanmıştır.

Başa dön tuşu