Bitcoin Madenciliğinin Harcadığı Enerji, Türkiye Toplamının Çeyreğinden Fazla

Kripto para madenciliği daima çok tartışılan bir konsept ve bu madenciliğin tükettiği güç ve etrafa ziyanı da kıymetli bir husus olarak dikkat çekiyor. İşte bu mevzuda BBC Türkçe’de çıkan haberlere nazaran, Bitcoin madenciliği artık İsviçre’den fazla güç tüketiyor.

İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi’nin yayımladığı datalara nazaran Bitcoin dünya çapında yılda 64,15 terawatt saat elektrik tüketiyor. Siteye nazaran Bitcoin’in yaklaşık elektrik tüketimi, dünyanın en büyük 18. güç tüketicisi olan Türkiye’nin çeyreğinden fazla. Bu, Atatürk Barajı’nın şurası gücünün yaklaşık 7 katı.

Üniversitenin yayımladığı karşılaştırma sitesinde, Bitcoin’in güç tüketimini öteki ülkelerle de kıyaslamak mümkün.

Bazı uzmanlar ise kıymetli olanın, bu kripto para ünitesinin kullandığı güç çeşitlerinin karbon salımı olduğunu savunuyor.

Cambridge Üniversitesi’nden Michel Rauchs, bu karşılaştırma sitesi sayesinde insanların mevzuyu anlamasını kolaylaştırmayı hedeflediklerini söylüyor:

“Siteyi ziyaret edenler bunun yüksek bir ölçü olup olmadığına kendileri karar verebilir.”

Bilindiği üzere Bitcoin’i üretmek için bilgisayarlar kripto para ağına bağlanıyor ve Bitcoin’i gönderen ve alan bireylerin kayıtlarını tutma süreçlerini yapıyorlar. Bu süreçte uzun doğrulama süreçleri de yapmak gerekiyor.

Doğrulama süreçlerinin hedefi, kimsenin global bitcoin süreç kayıtlarını gizlice değiştirmeye çalışmadığından emin olmak.

Sisteme bu formda katkı sunan bilgisayarlara küçük bir ölçü Bitcoin armağan ediliyor.

Bitcoin Madenciliğinin Harcadığı Güç, Türkiye Toplamının Çeyreğinden Fazla yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu