Bitcoin Tekrar 12.000 Doları Gördü!

Ardı gerisi kesilmeyen önemli yükselişlerinden sonra 14.000 dolar düzeyini gören ve bu düzeylerden sonra 9700 dolar düzeylerine kadar gerileyen Bitcoin, yatırımcısını bu süreçte bir epey panikletti. Bu periyotta bilhassa piyasaya yeni giren yatırımcılar panik satış ile ellerindeki BTC’leri satma yoluna gittiler. Hay bu türlü olunca düşüşler 9700 dolar sonuna kadar dayandı ve Bitcoin 10.000 dolar altına gerilemiş oldu.

Ancak evvelki yazılarımızda da bahsettiğimiz üzere Bitcoin’de bir silkelenme yaşandı/yaşanıyor ve bu düşüşler çok da korkulması gereken düşüşler değil. An prestiji ile fiyatını tekrar toparlayan BTC kimi borsalarda 12.000 dolar düzeyine kadar artış gösterdi.

An prestiji ile 11.900 dolar düzeylerinde süreç gören BTC, en değerli direnç noktalarından birisi olan 11.800 direncini kırmaya çalışıyor. Bu direnç geçilir ve 12.000 dolar düzeyi aşılırsa yeniden önemli yükselişler görebiliriz. Çünkü 15.000 dolar bandına kadar BTC’nin önünde çok büyük bir direnç bulunmuyor.

Ancak bu direnç düzeyini kıramaması durumunda BTC fiyatının gerileyebileceğini ve en değerli takviye düzeyi olan 8950 dolar düzeylerini görebileceğini unutmamak gerek. Bu dayanak düzeyinin altına sarkma durumunda önemli düşüşler görebiliriz.

Düşüş sürecinde 300 milyar dolar altına gerilen kripto para piyasa hacmi tekrar 335 milyar dolar düzeylerine yükselerek inanç tazeledi. Öte yandan BTC hakimiyeti yüzde 63 düzeylerine kadar yükselmiş durumda.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Haberin devamı: Bitcoin Tekrar 12.000 Doları Gördü! birinci olarak Bitcoinsistemi.com’da yayınlanmıştır.

Başa dön tuşu