Bitcoin, Trump’ın Facebook’un Libra’sını Sorgulamasıyla Yeniden Düştü

Investing.com – ABD Lideri Donald Trump’ın Facebook tarafından yürütülen dijital döviz projesi Libra’ya karşı ihtarının akabinde, Bitcoin fiyatları Cuma günü tekrar düştü.

Bitcoin %5,9 düşüşle 11.250,2 dolara geriledi.

Trump Twitter’daki bir tweet serisinde, “Facebook’un (NASDAQ:FB) Libra ‘yapay dövizinin’ çok az bir statüsü ve güvenilirliği var. Facebook ve öteki şirketler banka olmak istiyorlarsa, yeni Bankacılık Tüzüğü’nü araştırmak ve başka Bankalar üzere tüm Bankacılık Düzenlemelerine tabi olmak zorundalar,” dedi.

Başkan diğer kripto paralara da saldırdı.

“Para olmayan ve pahası epeyce volatil olan Bitcoin ve başka kripto paraları desteklemiyorum. Düzenlenmemiş Kripto Varlıklar uyuşturucu ticareti ve başka yasa dışı aktiviteler de dahil olmak üzere yasadışı davranışlara imkan sunabilir.”

Trump’ın değerlendirmelerinden bir gün evvel ABD Fed Lideri Jerome Powell, sunulan paranın “gizlilik, kara para aklama, tüketici müdafaası ve finansal istikrarla ilgili önemli tasalar doğurduğunu” söyledi.

“Bunu savunabilen ve gözetmiş olan hiçbir kurum yok. Bankalara uyguladığımız saklılık kurallarını Facebook yahut Libra’ya uygulama yetkimiz yok.”

Meclis Finansal Hizmetler Komitesi Lideri Maxine Waters, Facebook’un “ABD dolarına rakip olabilecek paralel bir bankacılık ve para siyaseti sistemi kurmaya” çalıştığı konusunda uyardı.

Ethereum %5,1 düşüşle 269,50 dolar olurken, XRP %7 gerileyerek 0,32731 dolardan süreç gördü.

Litecoin %1,5 kayıpla 103,74 dolara geriledi.

Başa dön tuşu