Hindistan’da Sektör Eriyor: Bir Borsa Daha Kepenk Kapattı

Kripto para bölümüne karşı dünyada en sert tutum takınan ülkelerden birisi de Hindistan. Ülkenin yetkilileri çabucak her fırsatta, bu yeni teknoloji ve kesim hakkında sert tabirler kullanıyorlar ve bu kullandıkları sert sözleri de aksiyonlarına de yansıtmayı ihmal etmiyorlar.

Daha evvel ülkede kripto para borsalarına hizmet veren ticari bankalara yüklü cezalara geleceği söz edilmişti. Bundan kısa bir mühlet sonra da, son olarak Hint hükümetinin Bitcoin ve başka tüm kripto paraları yasaklama kararı aldığı belirtilmişti.

Bu bahisler ve yasaklar üzerine de halkın kripto para ticareti yapma bahtı giderek azaldı. Ülke halkı, kripto paralara önemli oranda ilgi duysa da, maalesef bu yasaklar sebebiyle ülkedeki birçok kurum da kepenk kapatmak zorunda kaldı.

Bunlardan sonuncusu da, ülkede faaliyet gösteren bir diğer kripto para borsası olan Crypto Kart oldu. Şirketin kurucusu ve CEO’su olan Gau Poddar, bir toplumsal medya platformu aracılığı ile, borsanın operasyonlarına son verdiğini duyurdu.

Poddar, yaptığı açıklamada, kesimde kalmak için de istekli olduğunu söz ederken, yaptıkları işten gurur duyduklarını fakat yaşanan siyasi gelişmeler sebebiyle bu duruma daha fazla karşı koyamayıp kepen kapattıklarını kelamlarına ekledi.

Hindistan’da Kesim Eriyor: Bir Borsa Daha Kepenk Kapattı yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu