Bitcoin yatırımcılarının bilmesi gereken beş gelişme

Investing.com – Bitcoin son 24 saatte %0,37 yükselirken, BTC/USD fiyatı 17.250 dolara ulaştı. Haftalık yarar şu anda %3,13 düzeyinde. İşte dünyanın en büyük kripto para ünitesi hakkında bilmeniz gereken en değerli şeyler.

1. 2023 başarılı bir yıl olacak

Bloomberg analistleri, Bitcoin’in en muhtemel senaryolarda 2023’te kar sağlayacağını öngörüyor. Bilhassa global iktisat bir resesyondan etkilenirse, BTC’nin yeterli bir performans göstermesi olası.

Ancak Bitcoin’in orantısız bir halde yarar sağlayacağı öbür bir senaryo da var:

2. BTC/USD düşüş trendi bozulmadan devam ediyor

Ancak bu görüş, Twitter’da tanınan bir kripto analisti olan @CryptoCapo_ tarafından paylaşılmıyor. Ona nazaran, düşüş trendi hâlâ sağlam ve hasebiyle bir taban oluştuğuna dair somut bir ispat bulunmuyor.

3. Bitcoin “merkezsiz bir saadet zinciri”

Bu ortada, JP Morgan CEO’su Jamie Dimon ise şirketinin 41. Yıllık Sıhhat Konferansı’nda, Bitcoin’in olağan bir varlık olmadığını yineledi. Dimon’a nazaran, Bitcoin yalnızca “merkezsiz bir saadet zinciri.”

Ancak bu durum, Dimon’un da kısa mühlet evvel itiraf ettiği üzere, blok zinciri teknolojisinin günlük hayatın giderek daha fazla alanında yararlı olduğu gerçeğini gizleyemez. Bununla birlikte, Dimon’a nazaran Bitcoin’in kendisi son derece spekülatif olmaya devam ediyor ve kullanıcıları tarafından mal yahut hizmetler satın almak için değil, tam da bu spekülatif tabiatı nedeniyle satın alınıyor.

4. BTC milyonerlerinin sayısı keskin bir düşüş gösteriyor

BTC’nin 69.000 dolarlık tarihi tepesine keskin yükselişi elbet birçok Bitcoin milyoneri yarattı. Kripto analisti Dan Ashmore’a nazaran bir yıl evvel, 2022’nin başlarında, 1 milyon doların üzerinde BTC tutan yaklaşık 90.000 cüzdan bulunuyordu. Bugün bu sayı yalnızca 24.000, yani %73 oranında azaldı.

5. Grayscale Bitcoin Trust’ın rahatlama rallisi.

Grayscale Bitcoin Trust hafta başında %12 yükselerek öbür risk varlıklarının birçoklarından daha düzgün performans gösterdi. Bunun nedeni, ana şirketi Digital Currency Group’un (DCG) büyük bir fiyaskodan kurtulmuş olmasıydı.

Cameron Winklevoss, şirketi Gemini Trust Co’ya 900 milyon dolar geri ödeme yapması için DCG’ye 8 Ocak’a kadar ültimatom vermişti. Ödenmeyen meblağın kaynağı, Gemini ile DCG iştiraki Genesis ortasındaki bir iş muahedesi. Genesis, FTX’in iflasının akabinde likidite yetersizliği nedeniyle Kasım ayında tüm ödemeleri durdurmuştu. Ültimatom tarihi geçse de, şimdi bir gelişme olmadı.

DCG’nin borçlarını kapatmak için Grayscale Bitcoin Trust’ı feshetmek zorunda kalması ve varlıkların satılmasıyla birlikte kripto piyasasında genel olarak tekrar satış baskısı yaşanması bekleniyor.

Haber: Marco Oehrl

Başa dön tuşu