Brezilya Kamu İhalelerini Blockchain ile Gerçekleştirecek

Brezilya’da, Bahia eyaleti, devlet ihalelerinde kamu ihalesi sürecini izlemek için bir blockchain (blok zinciri) uygulaması başlattı. Haber 12 Temmuz’da yayınlandı. Online Bid Solution (SOL) ismi verilen blockchain tabanlı uygulamanın Cayenne Technology and Design tarafından geliştirildiği bildirildi. İhalelerin blockchain teknolojisinin uygulanması nedeniyle büsbütün şeffaf ve inançlı olacağı bildiriliyor.

Bahia hükümetine nazaran, Online Bid Solution’un beklenen yararlanıcıları Brezilya tarım sanayisi üzere görünüyor. Tahlil, Bahia’daki tarım örgütlerinin Brezilya’daki tedarikçilerle ve emekçilerle temas kurmasına yardımcı olmada iş görecek. Tıpkı vakitte mukavele ihale sürecinde şeffaflığı sağlamak üzere misyon yapacak. Bahia’da bu blok zinciri uygulamasını kullanması öngörülen 1000’den fazla kuruluş olduğunu belirtildi. Açıklamada şu kelamlara yer verildi:

Haber kaynakları tarafından daha evvel bildirildiği üzere Brezilya kahve çiftliği kooperatifi Minasul, kahve çiftçileri için blok zinciri belirleme planlarını duyurdu. Çiftçilerin kahve çekirdeği toplamak için bir ödül olarak kripto para kazanabilecekleri ve gelirleri çeşitli mallar satın almak için kullanabilecekleri bildiriliyor. Bu finansman sistemi çiftçiler için yararlı bir ekonomik sistem, zira bu finansman usulü bir noter ofisine kayıt yaptırmayı gerektirmiyor.

The post Brezilya Kamu İhalelerini Blockchain ile Gerçekleştirecek appeared first on Kripto Para Haberleri Başkanı.

Başa dön tuşu