BTC Hash Rate’i Rekor Kırdı

Kripto para bölümünün göz bebeği olan Bitcoin ağı, bilindiği üzere iş ispatlı yani Proof of Work sistemi ile çalışıyor. Bu sistemin ana ögesi de, tüm gönderimlere adeta göz kulak olan ve onları onaylayan madenciler. Madenciler de bu yaptıkları hizmet karşılığında Bitcoin cinsinden ödül alıyorlar ve bu sayede sistemin çarkları dönmeye devam edebiliyor.

Ancak elbette bitcoin’e ilginin yüksek olduğu devirlerde, ki bu periyotlar genelde Bitcoin fiyatının yüksek olduğu vakitlere denk geliyor, madencilerin kazandıkları ödül BTC cinsinden değişmese de, prestiji para olarak çok artıyor. Bu da daha fazla madencinin dala giriş yapmasına yol açıyor. Genel manada zorluk prensibi ile çalışan bu sistem de, daha fazla madenci girdiğinde kazım gücünü otomatik olarak zorlaştırıyor ve temel olarak her madencinin aygıt ya da güç başına kazdığı bTC ölçüsü düşüyor.

Buna da kripto para bölümünde Hash rate ya da Türkçesi kazım zorluğu deniyor. İşte bu sayı, bugün itibariyle rekor kırdı. Tüm vakitlerin en yüksek düzeyine çıkan bu hash rate, biz bu yazıyı kaleme döktüğümüzde toplamda 74 milyon TH/S’ye kadar ulaştı. Bu sayı tarihi bir rekor olarak dikkat çekerken, ağdaki zorluk oranı da bir evvelki yıla nazaran tam 2 kat arttı.

Yani bir diğer deyişle Bitcoin kazmak artık bir evvelki yıla tam iki kat daha sıkıntı.

BTC Hash Rate’i Rekor Kırdı yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu