Bulgaristan’da Bitcoin Rezervi, Altını Geride Bıraktı

Komşu ülkemiz olan Bulgaristan, dünyada bir istikametiyle tarihe geçti ve bunu başaran birinci ülke oldu. Bahsettiğimiz şey ise, dünya tarihinde birinci sefer bir ulus devletinin sahip olduğu Bitcoin rezervlerinin, altın rezervlerini geride bırakması.

Olayın kendisi kadar yaşanılış durumu da hayli ilgi cazibeli. 2017 yılında, uluslar ortası bir organize kabahat örgütüne baskın yapan Bulgar polisi, bu bireylerin sahip olduğu 200 binden fazla Bitcoin’e el koymuştu. Geride kalan süreçte Bitcoin’ler önemli bir paha kazandı ve şu an için bu paraların bedeli 2 milyar doları geçti.

Aynı devirde altın rezervi konusunda pek bir atılım yapamayan Bulgaristan’daki altın rezervi ölçüsü ise 1.8 milyar dolar olarak kayıtlara geçmişti. Bu iki sayı karşı karşıya geldiğinde ise, Bulgaristan’ın toplamda 2 milyar dolarlık Bitcoin rezervi, altını geride bıraktı ve ülke, bu alanda tarihe geçmeyi başardı.

Geçtiğimiz devirde, Bulgar vatandaşlarından oluşan kabahat örgütünün gümrük memurlarına virüs gönderdiği ve bu biçimde sondan kaçak bir biçimde mal geçirdiği ortaya çıkmıştı. Bu şirkete suçüstü yapan Bulgar takımlar, hatalıların toplamda 200 bin adet BTC’ye sahip olduğu sonucuna varmıştı. Bu Bitcoinlere el konulmasının akabinde, o 200 bin BTC’nin kıymeti de 2 milyar doları geçti ve Bulgaristan bu alanda bir prensip tanıklık etti.

Bulgaristan’da Bitcoin Rezervi, Altını Geride Bıraktı yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu