Çin Bitcoin Birimini Yasallaştırdı

Bitcoin (BTC), ikinci bir Çin mahkemesi tarafından yasal olarak tanındı. Bu defa BTC kripto para üniteleri için en şiddetli ortamlardan birinde daha fazla dayanakla yasal hale geldi.

Bitcoin Çin’de Bir Pazar Oluşturuyor Mahallî basında çıkan haberlere bağlanan yatırımcı Dovey Wan’a nazaran Bitcoin için haberler âlâ. Hangzhou İnternet Mahkemesi 18 Temmuz’da resmi olarak Bitcoin’i sanal mülk olarak nitelendirdi.

Mülkiyet statüsünü Bitcoin’e bağlayan bu tıp ikinci mahkeme, iktidarın artık feshedilmiş bir borsa ile fonlarını kaybeden kullanıcılarından biri ortasındaki uyuşmazlığın bir modülü olarak başladı. Wan için bu durum, Eylül 2017’den bu yana alım satım yasağı uygulamasının yapıldığı Çin’deki Bitcoin için değerli bir havzaya işaret ediyor.

Bitcoin’in dolar karşılığı, ABD milletvekillerinin olumlu yorumlarının akabinde Cuma günü sert bir biçimde toplandı, lakin Çin’deki bu durum muhtemelen toparlanmayı yeterli etkiledi.

“Bu olay, Çin’de Bitcoin’in nitekim yasal olduğundan daha kıymetli bir ileti içeriyor.”

Kirpto Mülktür, Lakin Fiili Para Değildir Haber kaynaklarının bildirdiği üzere, Çin devletinin uyguladığı moratoryumun kullanımına karşın Bitcoin analistleri için uzun müddettir meraklı bir odak oluşturdu. Bitcoin 2019’da bir geri dönüş yaptığında, deliller, tüketicilerin, tezgah üstü süreçlerle alım satım yapan stabilcoin Tether (USDT) satın alma üzere klâsik borsalara alternatifler bulduğuna dair deliller ortaya çıkmaya başladı.

Yerel ingilizce basında çıkan haberlerde Küresel Times, Çin’in merkez bankası olan Çin Halk Bankası’nın Hangzhou kararını açıkça kabul etmedi. Banka açıklamasında şu tanıma yer verdi:

“Gerçekten, Bitcoin sanal bir mülktür, fakat para değildir.”

Yine de yorumlar, devletin Facebook (NASDAQ:FB) Libra kripto para ünitesi projesi konusundaki bakış açısıyla tam bir zıtlık oluşturuyor. Yetkililer endişelendiklerini ve kendi dijital para ünitelerini bile geliştirmeye başladıklarını söylüyor.

The post Çin Bitcoin Ünitesini Yasallaştırdı appeared first on Kripto Para Haberleri Başkanı.

Başa dön tuşu