Forex – ABD Doları, GSYH’nin İkinci Çeyrekte Yavaşlamasının Ardından Yükseldi

Investing.com – Ticari tansiyonlar işletmeye baskı kursa da, ABD ekonomisindeki büyümenin beklenenden daha az yavaşlaması üzerine ABD doları öteki dövizler karşısında Cuma günü güçlendi.

İkinci çeyrek GSYH (GDP) %2 iddialarına kıyasla yıllık %2,1 oranında yükseldi. Tüketici harcaması %4,3 artarken, ihracat %5,2 düştü ve ithalat sadece %0,1 yükseldi. Bu da ABD ve Çin ortasındaki ticari tansiyonların genişleme üzerinde baskı kurduğuna işaret ediyor.

Rakamlar Fed’in para siyasetini gevşetme konusunda daha az agresif olma durumunu destekliyor. Yatırımcıların bu yıl 50 puanlık bir indirim beklentileri %19,4’e geriledi ve üç indirim mümkünlüğü hafif düşüş yaşadı.

Fed’in 31 Temmuz’daki toplantısında en az 25 puanlık bir indirim yapması bekleniyor.

Amerikan Doları’nın öbür 6 majör döviz karşısındaki performansını ölçümleyen Amerikan dolar endeksi, %0,1 artarak 97,667 oldu.

Dolar Japon yeni karşısında yükseldi. USD/JPY %0,1 yararla 108,68’e ulaştı.

Brexit’e ait belirsizlik uzun bir gölge olarak düşerken, sterlin bir buçuk haftanın düşük düzeyine gerçek gerilemeyi sürdürdü. Başbakan Boris Johnson’ın Brexit’i yine müzakere etme kelamı, Perşembe günü AB yetkilileri tarafından reddedildi. Gitmek üzere olan Avrupa Kurul Lideri Jean-Claude Juncker, mevcut mutabakatın “en düzgün ve muhtemel tek anlaşma” olduğunu söyledi.

GBP/USD %0,3 düşüşle 1,2415 olurken, EUR/USD %0,1 kayıpla 1,1130’a geriledi ve USD/CAD %0,2 kazanarak 1,3186’ya ulaştı.

Başa dön tuşu