Çin’de Kaçak Kripto Madenciliği Merkezlerine Operasyon

Çin polisi yaklaşık 3 milyon dolar kıymetinde güç kaybına yol açan yasadışı kripto madenciliği faaliyetinde bulunduğu argüman edilen 22 şüpheliyi tutukladı. Haber 12 Temmuz’da Çin basın ajansı XinhuaNet ‘te yayınlandı.

Çin’in doğu-orta kıyı bölgesi olan Jiangsu polisi dokuz fabrikada Bitcoin (BTC) üzere kripto para ünitesi madenciliği faaliyetleri tespit etti. Polisin, kripto madencilik yapmak için yasa dışı olarak kullanılan 4.000 donanım ünitesini ele geçirdiği bildirildi.

Habere nazaran, Jiangsu polisi lokal bir elektrik şirketinin elektrik tüketiminde olağandışı bir artış bildirmesi sonrasında ceza soruşturması başlattı. Neredeyse iki ay devam eden soruşturmanın akabinde, Jiangsu’daki Zhenjiang kentinde polis, olayla ilgili olduğu tez edilen bir küme hatalı tespit etti.

Zhenjiang merkezli elektrik tedarik şirketinin, her madencilik ünitesinin günlük endüstriyel fiyatlarla 25 ila 50 kilovat saatlik elektrik kullandığı ortaya çıktı. Hatalıların 20 milyon Çin Yuanı (2.91 milyon dolar) pahasında güç çaldığını bildirdi.

Çin’in, 2017’de Bitcoin ticaretinin yasaklanmasına karşın yıllık olarak üretilen tüm kripto para ünitelerinin % 70’inden sorumlu olduğu biliniyor. Bu oran Çin’i bir kripto madenciliği devi olmasına yetiyor. Birçok Bitcoin maden havuzu, büyük oranda ucuz elektrik sağladığı için Çin’de bulunuyor. Ülke, ASIC olarak bilinen kriptoya mahsus madencilik bilgisayar yongaları üreten dünyanın en büyük kripto madenciliği donanım üreticisi olan Bitmain şirketine de mesken sahipliği yapıyor.

Haziran ayının başlarında Çin’deki polis, Bitcoin madenciliğini beslemek için petrol kuyusu gücünü çalan ve balık havuzları aracılığıyla kablo döşeyen beşerler hakkında ispatlar topladı. Bu ortada, onaylanmamış raporlara nazaran birtakım Çinli kripto madencileri ucuz güç fiyatları nedeniyle İran’a da işletmeler kurdu.

The post Çin’de Kaçak Kripto Madenciliği Merkezlerine Operasyon appeared first on Kripto Para Haberleri Başkanı.

Başa dön tuşu