Coinexx Adlı Sitenin Yaptığı Dolandırıcılık Pes Dedirtti

Kripto para dalında yer alan ve bu kesimde o denli ya da bu türlü yatırım yapan bireylerin en korktuğu şeylerden birisi de dolandırıcılık olayları. Maalesef, mevzuyla ilgili çıkan haberlerin sayısında hiçbir azalma yaşanmazken, bu husus hakkında yapılacakların geciktirilmesi de dolandırıcıların adeta ekmeğine yağ sürüyor.

Henüz regülasyonların tam olarak oturmadığı ve öteki süreçlerin de klasik piyasalara kıyasla daha ‘rahat ve relax’ olduğu bir ortam, dolandırıcılar için tam bir ülkü ortam oluşturuyor. İşte bu dolandırıcıların son kurbanı ise Avustralya vatandaşları olan evli bir çift oldu. Nick ve Josei Yemonas ismindeki şahıslar, Facebook (NASDAQ:FB) üzerindne gördükleri Coinexx.org isimli site için reklam çalışmasına kandı ve projeye toplamda 14 bin dolar yatırdı.

Yatırım yapılan ölçünün akabinde bir mühlet sonra çok sevindirici karlar elde etmeye başlayan ikili, bu gelire güvenerek işlerinden de ayrılma kararı verdi.

Bir müddet sonra işlerinden de ayrılmalarının doğal bir sonucu olarak, projeye yeteri oranda yatırım yapmamaya başlayan karı kocanın bu tavrını fark eden dolandırıclar, ikilinin hesaplarına bloke koydu. Bu noktadan sonra hesaplarında yer alan paraya ulaşamayan ve önemli bir şok yaşayan karı koca, dolandırıcılardan gelen bildiriyle yeterlice güç anlar yaşadı. Gönderilen bildiride şu tabirler yer aldı:

”Coinexx aslında bir dolandırıcılıktır. Şunu size rahatlıkla söyleyebilirim ki, bu projeye dahil olan çabucak herkes aslında bir dolandırıcı. Paranızı geri alma bahtınız da yok. Hürmetler.”

Coinexx İsimli Sitenin Yaptığı Dolandırıcılık Pes Dedirtti yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu