FTX’in birimleriyle 117 taraf ilgileniyor

FTX ünitelerinin satışı için son teklif tarihi yaklaşırken Pazar günü yayımlanan isimli bir belgeye nazaran yaklaşık 117 taraf bu üniteleri satın almakla ilgilendiğini belirtti.

FTX’in iflas davası tahminen de yıllar sürebilir. Bu nedenle LedgerX, FTX Japonya, FTX Avrupa ve Embed platformu üzere kolaylıkla ayrılabilen ve kıymetine süratle yitirme ihtimali olan ünitelerin satışı öne alındı.

FTX Group tarafından tutulan yatırım bankası Perella Weinberg ortaklarından Kevin Cofsky, 117 tarafın potansiyel olarak bir yahut birden fazla FTX ünitesini satın alma konusunda ilgili olduğunu belirtti.

Cofsky ayrıyeten FTX’in şu ana kadar 59 saklılık muahedesi yaptığını da söyledi. FTX ABD’ye bağlı olarak ödeme gücünü müdafaayı başaran birkaç FTX şirketinden biri olan LedgerX, şu anda en çok ilgiyi çeken kurum pozisyonunda.

Öte yandan iflas davalarından sorumlu Adalet Bakanlığına bağlı “The U.S. Trustee”, Cumartesi bir açıklama yaparak muahedenin kesinlikle kullanıcını mahremiyetini müdafaası gerektiği ve kanuna alışılmamış uygulamaların olduğu bedelli varlıkların satılmaması gerektiğini vurguladı.

FTX ise buna karşılık olarak Sam Bankman-Fried, Gary Wang, Nishad Singh, Caroline Ellison ya da bu bireylerin aileleriyle kontaklı hiçbir varlığın satışının yapılmayacağını paylaştı.

Bu dört şirket için teklif verme mühleti 18 Ocak’la 1 Şubat ortasında sona erecek.

Bu makale birinci olarak CoinDesk Türkiye üzerinde yayımlanmıştır.

Başa dön tuşu