Craig Wright’tan U Dönüşü

Görünüşe nazaran, Bitcoin’in gizemli yaratıcısı Satoshi Nakomoto, en azından bir müddet daha gizemli bir biçimde kalmaya devam edecek zira Craig Wright, başta söylediği şeyleri şu an için sunamayacağını söz ederek tam bir U dönüşünün altına imza attı.

Aslında Wright’ı yakındna tanıyan ve haberleri de yakından takip eden bireyler için bu durum pek de sürpriz değil zira bu halde telaffuzlar daha evvel de bu isim tarafından şahsen yapılmış lakin onların da sonucunda hiçbir şey olmamıştı.

Bu ataklarından ötürü kripto para bölümünde uydurma Satoshi manasına gelen Faketoshi ismiyle anılan Bitcoin SV’nin kurucu ismi, mahkemede yaptığı açıklamada sahip olduğuun tez ettiği Bitcoin adreslerini açıklamayacağını söyledi.

Bitcoin’in birinci kuruu üyelerinden birisi olduğu tez edilen David Kleiman’ın vefatından sonra, Kleiman’ın davacıları tarafından mahkemeye verilen Wright’a, şu an için piyasa kıymeti 5 milyar olan Bitcoin çaldığı tezi atılmıştı. Bu argümanlar her ne kadar doğrulanmasa da, Wright mahkemede bu Bitcoin’lerin haklı sahibinin kendisi olduğunu tez etmiş ve Satoshi olduğunu kanıtlayacağını söylemişti.

Mahkemenin ona verdiği müddet ise doldu ve bu etapta Wright, beklenen adres bildirimlerini yapmadı. Pek de sürpriz bir gelişme değil üzere..

Craig Wright’tan U Dönüşü yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu