DECENT’in HackXLR8 Mücadelesi Kazananı Blockget Takımı Blockchain ile Kağıt Dokümanlara Son Verdi

BTC MAGAZİN – Kripto para haberleri, Bitcoin haberleri, ethereum haberleri, Blockchain haberleri, kripto para tahlilleri ve uzmanlardan piyasa yorumları

Blockget Ekibi, Londra, İngiltere’de gerçekleşen DECENT’in HackXLR8 yazılım yarışı etkinliğinde ki çabanın galibi seçildi. Grup, genel olarak ikinci sırayı aldı ve DECENT’in DCore platformu üzerinden IPFS kullanarak kağıt evrakların kaldırılması ve kaydileştirilip Blokchain‘de saklanmasını sağlayacak bir proje sunarak DECENT’in blok zinciri gayretini kazandı.

DECENT Grubu ve Blockget Takımı

HackXLR8 2019 ismini taşıyan yazılım yarışı, Birleşik Krallık Başbakanı Theresa May tarafından 10 Haziran Pazartesi günü açılmış olan Londra Teknik Haftası‘nın bir kesimiydi. Yarışmacılar önde gelen üç teknolojik alandan birini seçme seçeneğine sahipti: AI, IoT (Nesnelerin İnterneti) ve Blockchain.

Blockget’in projesinin tahlili, evrakları taramak ve hedefsiz kağıt harcanmasını önlemek için kolay bir yol sergiledi. DECENT DCore’un IPFS (P2P belge depolama ağı) ve NFT’lerin (Non-fungible token) mahallî entegrasyonu sayesinde, takım, fikrin gerçekleştirilmesini üç kolay adım kullanarak şartlandırdı: Blockget, taşınabilir uygulaması içindeki bir şablonu kullanarak bir belgeyi taramak, belgeyi IPFS üzerinden kalıcı olarak depolamak ve SCore aracılığıyla eşsiz bir kimlik atamak.

Takımın gerçek vakitli demo içeren son kademesi boyunca, geliştiriciler Hellema Ibrahim, George McKinney ve dizayncı Trevor Oakley, “2012’nin tamamında yedi milyon hissedarın fizikî kağıt evraklar kullandığını” belirterek, projelerinin anlaşılmasına yol açan kritik gücü açıkladı. AB’nin de desteklediği “kaydileştirme” süreci boyunca, projenin prensibi, analog bir ortamdaki bilgileri dijital formatlara dönüştürmek ve bunları DCore blok zincirinde inançlı bir biçimde saklamaktır.

Blockget’ın kazandığı £ 1,000 nakit para ödülüydü ve DECENT’in son DCube lansmanının bir modülü olarak proje tasarımı oldu. Teknik, finansal ve ticari açılardan gelecek vaat eden Blockchain projelerini desteklemeye ve yönlendirmeye odaklanan bir hizmet.

DECENT’in İnovasyon Lideri Michal Geci, şirketin başarılı projelerini sunuyor.

Genel ödül havuzundan, yazılım yarışının ana mükafatı Bloxis’e (kullanıcıların etkileşimli panolar aracılığıyla dApp’lerini görüntülemelerine ve bunlarla etkileşime geçmelerine imkan tanıyan blok zinciri tabanlı bir platform) verildi. Grup, bunun her dApp’a “özel” bir taşınabilir tarayıcı aracılığıyla ferdî olarak erişmeye çalışırken ki hayal kırıklığını önlemek için olduğunu ilan etti. Bu nedenle, birleşik platform, kullanıcıların, ek bir eklenti gerektirmeden, tarayıcılar tarafından sunulan tam dApp tecrübelerine giriş yapmalarını mümkün kılıyor.

Blockget ile birlikte DECENT’in DCube tasarım mükafatını kazanan şirket, takıma daima dayanak vermeyi ve Blockget’in projesinin gelecekte başarılı bir halde gerçekleştirilmesine yardımcı olmayı planlıyor.

The post DECENT’in HackXLR8 Uğraşı Kazananı Blockget Ekibi Blockchain ile Kağıt Dokümanlara Son Verdi appeared first on BTC MAGAZİN.

Continue reading on BTCMagazin

Başa dön tuşu