Ripple, 2019’un İkinci Çeyreğinde 251 Milyon Dolar Değerinde XRP Satışı Yaptı

San Francisco merkezli ödeme protokolü şirketi Ripple, 2019’un ikinci çeyreğine ait raporunu paylaştı. Rapora nazaran şirket 2019’un ikinci çeyreğinde 251 milyon dolarlık XRP satışı yaptı.

Şirket, 2019’un birinci çeyreğinde 169 milyon dolar kıymetinde XRP satışı yapmıştı. Bu çeyrekte bir evvelki çeyreğe kıyasla satışı yapılan token ölçüsünün yüzde 48 arttığı görülüyor.

Bu çeyrekte kurumsal direkt satışlar sürat kazanmış ve yaklaşık yüzde 73 artışla bir evvelki çeyrekte 61.9 milyon dolar olan kurumsal satışların bedeli 107.9 milyon dolara yükselmiş. Bununla birlikte satış hacminin satış hacminin büyük kısmını oluşturan programatik satışlar ikinci çeyrekte 107 milyon dolardan 144,6 milyon dolara çıkmış.

Bu büyümeye karşın şirketin daha fazla büyüme gayeleri yaptığı görülüyor. Raporda “3. çeyrekte XRP satışlarına daha ölçülü bir yaklaşım getirmeyi planlıyor.” ayrıntısı yer alıyor.

Ripple, likiditenin en çok muhtaçlık duyulan yere odaklanmasını sağlamak için kimi tezgah üstü borsa piyasalarından geri çekilmeyi planlıyor. Bu gelecekteki kurumsal direkt satışları olumsuz tarafta etkileyebilir. Ayrıyeten programatik satışlarda da değişiklik yapılması planlanıyor.

Raporda Ripple’ın global ticaret hacminin bir evvelki çeyreğe kıyasal yüzde 28 düştüğü ve 595 milyon dolardan 429.5 milyon dolara gerilediği bilgisi yer alıyor. Bu düşüş şirketin başarısız iş stratejisinden fazla istatistiklerin aldatıcı olmasından kaynaklanıyor. Bu direkt Ripple, Haziran ayında ticaret hacimleriyle ilgili kriterlerinde değişikliğe gitti. Firma, daha evvel abartılı istatistikleri ayıklamak için data ve endeks şirketi CryptoCompare ile çalıştıklarını açıkladı.

CryptoCompare CEO’su Charles Hayter, şirketin “Toplu hacimlerden çok kümülatif süreç datalarını ve buyruk defterlerindeki verileri” kullandığını söyledi. Bunun öncesinde Ripple CoinMarketCap’ten halka açık dataları kullanıyordu. Sonuç olarak, yeni rapordaki bilgilerin birçoklarının daha öncekilerle karşılaştırılması epeyce güç. Çünkü evvelki datalar farklı ve tahminen de legal olmayan ölçütlere dayanıyor olabilir.

Bununla birlikte Ripple’ın yılın ikinci çeyreğine ilişkin dataları, yeni data standartlarına nazaran güncelleyip güncellemeyeceği şimdi meçhul ve bu hususa ait yapılan talebe karşılık verilmedi.

Raporda Ripple’ın her ay emanet hesaplardan makul ölçülerdeki XRP’yi çıkardığı ve yeni kontratlar için 2.1 milyar XRP’yi kullandığı bilgisi yer alıyor. Bu XRP’lerin 900 milyonu Xpring ve RippleNet ile MoneyGram ortasındaki iştirake yönelik projeleri geliştirmek için kullanılmış.

Haber İçeriği: Ripple, 2019’un İkinci Çeyreğinde 251 Milyon Dolar Kıymetinde XRP Satışı Yaptı

Başa dön tuşu