Diğer borsalar düşüş yaşarken Coinbase’in işlem hacmi arttı

JPMorgan analistlerinin yayımladığı rapora nazaran Coinbase’in süreç hacmi, bu yılın birinci haftalarında toparlanırken öbür borsalardaki düşüşler devam etti.

Coinbase’in Ocak ayındaki süreç hacmi, yıl başından bugüne kadar ortalama günlük hacimde bir evvelki çeyreğe oranla yüzde 0,3 artarak 1,6 milyar dolar pahasında, küçük bir oran olmasına karşın dikkat cazibeli bir artış gösterdi. JPMorgan datalarına nazaran Kraken yüzde 13, Gemini ise yüzde 46 düşüş yaşadı.

Coinbase‘in süreç hacminde hafif de olsa yaşanan bu artış, borsanın 2022 yılı içinde süreç hacminde yaşanan düşüş dikkate alındığında bir değişime işaret ediyor.

JPMorgan analistleri, “Coinbase’in bir müddettir muteber bir borsa olarak prestij kazandığını düşünüyoruz ve bundan ötürü faaliyet seviyesi toparlandıkça kazanılan bu prestijin, pazar hissesini artırmaya yardımcı olduğunu kestirim ediyoruz.” açıklamasını yaptı.

Coinbase’in rakipleri olan Binance ve Gemini de dahil olmak üzere bölümde şimdi düzenlemeye tabi olmayan borsalar, FTX’in iflasının akabinde artan incelemelerle boğuşuyor ve bu durum Coinbase’i, yatırımcıların gözünde dolandırıcılık riski yaşamadan süreç yapabilecekleri bir kurum haline getiriyor.

Raporda ayrıyeten “Coinbase, rakiplerine nazaran FTX’ten direkt etkilenmedi ve iflasın tesirlerinden korundu.” tabirleri kullanıldı.

Bu makale birinci olarak CoinDesk Türkiye üzerinde yayımlanmıştır.

Başa dön tuşu