Dolar, Powell’ın Faiz İndirimi Olasılığına İşaret Etmesiyle Düşüşte

Investing.com – Fed Lideri Jerome Powell’ın ABD iktisadının görünümüne ait “belirsizliğe” karşılık faizleri indirmeye hazır oldukları sinyalini vermesinin akabinde, ABD doları Çarşamba günü geriledi.

Hazırlanan tabir, Powell’ın Finansal Hizmetler Meclis Komitesi’nde boy göstermesi öncesinde Fed tarafından yayınlandı. Powell, günün ilerleyen saatlerinde yorumlar üzerinde duracak.

Powell, “ticaretteki görünür ilerleme daha fazla belirsizliğe neden oldu ve ticaret ve tarımdaki temaslarımız ticaretin gelişmesiyle ilgili tasaların arttığını bildirdi,” diyerek, ekonomik büyümenin kıymetli bir bileşeni olan iş yatırımının son aylarda “önemli ölçüde yavaşlamış göründüğünü” belirtti.

Amerikan Doları’nın başka 6 majör döviz karşısındaki performansını ölçümleyen Amerikan dolar endeksi, raporun akabinde günün başında yaşadığı kayıpları genişletti. Amerikan doları rapor öncesinde 97,07 puanda iken, sonrasında 96,76 puanda süreç gördü.

Powell, genel büyümenin “ılımlı” olduğunu belirtti ve “zayıf enflasyonun beklediğimizden daha kalıcı olması riski var” dedi.

Fed liderinin kelamları, piyasanın şu an fiyatlandığı 30-31 Temmuz toplantısında ABD merkez bankasının 25 baz puanlık bir indirime açık olacağı halinde yorumlandı.

Investing.com analisti Jesse Cohen, “Powell’ın güvercinliği, Fed’in Haziran’daki siyaset toplantısından bu yana belirsizliğin arttığını nasıl söyleyeceğini anlamak güç olduğu için beni şaşırttı,” dedi. “Güçlü bir iş raporu ile birlikte ABD-Çin ve ABD-Meksika ticaret cepheleri hakkında düzgün haberler aldık… Haziran ayından bu yana belirsizlikte ortaya çıkan tek şey Powell’ın iş güvenliği idi.”

Capital Economics’te ABD baş ekonomisti Gregory Daco, ayın sonundaki 25 baz puanlık bir hareketi, ABD enflasyonu ve istihdam hakkındaki bilgiler global iktisat ile birlikte karşılık vermekte başarısız olduğu takdirde, Eylül ayında 25 baz puanlık diğer bir “güçlendirici atış” ile takip edilebilecek bir “bağışıklık atışı” ile kıyasladı.

Başa dön tuşu