Kripto Para BONK 5 günde %2000’den fazla yükseldi

Investing.com – Bitcoin 2022’nin sonlarında ve 2023’te şu ana kadar genel olarak sabit kalırken, bu durum tüm kripto para üniteleri için geçerli değil.

25 Aralık’ta piyasaya sürülen ve Solana blok zinciri tabanlı kripto para BONK, 1 Ocak’taki 0,0000002000 dolara kıyasla Perşembe günü erken saatlerde 0,000003944 dolarlık rekor düzeyle Ocak ayının başından bu yana %1800’den fazla artış gösterdi.

Perşembe sabahı TSİ 06:30 prestijiyle, BONK kripto para 24 saat içinde %200 artış kaydetti.

BONK’un {{1158819|Dogecoin (DOGE)}} ve Shiba Inu (SHIB) usulünde modellenen bir “meme kripto” olduğunu belirtmek gerekir.

Bonk’un geliştiricileri geçen ay Twitter’da (NYSE:TWTR), “Solana’yı bugünkü haline getiren herkesi ödüllendirmek için buradayız” diye yazdı.

BONK rallisine, Solana geliştiricilerine ve Solana tabanlı NFT koleksiyoncularına fiyatsız token dağıtılan bir airdrop’un yardımcı olduğu unutulmamalı. 56 trilyonluk arzın yaklaşık %50’si geçtiğimiz hafta içinde gönderildi.

BONK kripto fiyatında ortaya çıkan patlama, blok zinciri BONK için temel teşkil eden Solana’ya (SOL) da yarar sağladı ve SOL bu yazının yazıldığı sırada son bir haftada %30’dan fazla artış gösterdi.

BONK’un yükselişinin sürüp sürmeyeceği konusunda ise temkinli olunması gerekiyor. Her göğüs kriptoda olduğu üzere, BONK’un fiyatı da büyük ölçüde toplumsal medyadaki heyecan nedeniyle yükseldi, bilhassa de büyük takipçileri olan fenomenlerin katkısı ve fiyatı süratle yükselten bir “FOMO” duygusu (kaçırma korkusu) yaratıyor.

Ancak BONK; DOGE yahut SHIB’in muvaffakiyetini taklit etmeye çalışan birinci proje değil ve tarih, birçoklarının başarısız olduğunu gösteriyor. Beş günden kısa bir mühlet içinde neredeyse %2000’lik bir yarardan sonra, uzak durmak en akla yatkın seçim olabilir.

Başa dön tuşu