Dolar/TL Powell’ın güvercin açıklamaları ile 5,70’in altına geriledi

Investing.com – Fed Lideri Powell’ın yarı yıl sunumunun notları açıklandı. Konuşma metninde “Fed yetkililerinin Haziran ayındaki toplantısında bu yana, ticaret tansiyonlarına ait belirsizlikler ve global iktisadın gücüne ait telaşlar, ABD iktisadının görünümü üzerimde baskı oluşturmaya devam ediyor görünüyor” sözlerine yer verildi. Ayrıyeten ABD iktisadında ticaret savaşlarından ötürü işletme yatırımlarının azaldığı ve enflasyonun da zayıf kalması nedeniyle aşağı istikametli risklerin sürdüğüne dikkat çekildi.

Olumlu istihdam verisinin akabinde Fed’in Temmuz toplantısında nasıl bir hal göstereceğini merakla bekleyen piyasalar için Powell’ın açıklamaları son derece değerliydi ve Haziran’daki güvercin sözlerin istihdama karşın devam etmesi ile bu ay faiz indirimi beklentisi neredeyse katılaştı.

İstihdam verisi ile yükselişe geçen ABD Dolar Endeksi, Powell’ın konuşma metninin yayınlanmasının akabinde 97,07 düzeyine geriledi ve 4 günlük yükselişinin akabinde negatif bölgeye geçti.

TSİ 21.00’da açıklanacak FOMC tutanakları öncesinde dolardaki aşağı taraflı fiyatlama devam ederken USDTRY kurunda da gün içi taraf değişti. Günün birinci yarısında 5,7575 düzeyine yükselen USD/TRY kuru son saatte %0,50 düşüşle 5,70’in altını test etti.

Powell sonrası EUR/USD 1,12 düzeyinden 1,1260’a Ons Altın ise 1,390$ düzeyinden 1,411$ düzeyine yükseldi.

Başa dön tuşu