İngiltere Maliye Bakanı Libra’yı Tartıştı

İngiltere Maliye Bakanı Phil Hammond, Facebook’un gündemi meşgul eden kripto para projesi Libra ile ilgili olarak kimi açıklamalar yaptı. Başarılı yönetici, hususla ilgili olarak verdiği demeçlerde Libra’nın hem olumlu hem de olumsuz tesirleri olabileceğini tabir ederken mevzuyla ilgili olarak biraz vakit geçmesi gerektiğini aktardı. Başarılı isim, CNBC’de katıldığı bir iktisat programında kendisine yöneltilen sorular üzerine şu yanıtı verdi:

”Potansiyel olarak baktığımız vakit Facebook’un kripto para projesi Libra’nın değişik bir iş olduğunu söylemek mümkün. Bunun ayrıntılı bir biçimde incelenmesi gerektiği de aşikar. Ben kendi adıma baktığım vakit olumlu ve olumsuz istikametleri bir ortada görüyorum. Hali hazırda âlâ işleyen bir finansal sistemimiz var, buna çomak sokabilir. Lakin öte yandan iyileştirmeler de yapabilir. Şahsen Libra’nın bir kara para aklama aracı haline geldiğini görmek istemem.”

Daha evvel ilgili proje hakkında başta Amerika olmak üzere, Avrupa Merkez Bankası ve Fransa Maliye Bakanı üzere çok sayıda isim fikir beyan etmişti. Facebook’un bu kripto parası gelecekte de gündemi meşgul ve domine etmeye devam edecek üzere görünüyor. Bakalım bizi gelecekte bu husus ile ilgili neler bekliyor olacak? Uygun ya da makus manada gelişmeleri size aktarıyor olacağız.

İngiltere Maliye Bakanı Libra’yı Tartıştı yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu