Dolar/TL PPK toplantısının olacağı kritik haftaya yükselişle başladı

Investing.com – Yeni haftaya yükselişle başlayan USD/TRY kuru, günün birinci yarısında 5,68 üzerini test ederken EUR/TRY de 6,38’e yaklaştı.

Perşembe günü yapılacak PPK toplantısı öncesinde TL tarafında satıcılı fiyatlama yaşanıyor.

Ağustos’ta yaşanan kur şokunun akabinde tek kalemde 625 bp faiz artışı yapan ve siyaset faizini %24 düzeyine yükselten TCMB, sonraki toplantılarında faiz değişikliğine gitmedi.

Haziran ayında yapılan PPK toplantısında enflasyondaki düşüşün faize de yer açtığının bildirisini veren TCMB’nin bu ayki toplantıda 250-300 bp aralığında faiz indirimine gitmesi bekleniyor.

Çetinkaya’nın başkanlık ettiği toplantıda Temmuz için beklentiler 150 bp yakınında iken Çetinkaya’nın misyondan alınması ve yerine getirilen Uysal’ın açıklamalarının akabinde daha yüksek oranda faiz indirimine gidilmesi bekleniyor.

Piyasalarda 250-300 bp aralığında faiz indirimi kuvvetli görülürken bu aralık üzerindeki oranın ise lira üzerinde baskı yaratabileceği düşünülüyor.

Perşembe günü yapılacak PPK öncesi haftaya yükselişle başlayan USD/TRY kuru şimdi 5,70 altında süreç görüyor. PPK öncesi kurda 5,75 düzeyi en yakın direnç olarak izleniyor.

ABD ile S-400 konusundaki gelişmelerin de yakından takip edildiği bu hafta, yeni bir açıklamanın olmaması durumunda faiz kararının belirleyici olması bekleniyor.

Başa dön tuşu