Dünya Ekonomi Forumu, 2023’te kriptonun finans sektöründeki rolünü değerlendirdi

Investing.com – Dünya İktisat Forumu (WEF), kripto sanayisinin geleceğini ele alan bir makale yayımladı. WEF, 2022 yılında yaşanan düşüşü, kripto para sanayisinin geleceğinde belirleyici bir periyot olarak görüyor.

WEF’in makalesinde Blockchain teknolojisinin aslında birçok finansal kuruluş tarafından benimsendiği üzerinde dururken süratle gelişen bu teknolojinin finansal hizmetler sanayisi için kıymetli bir fırsat olarak kabul ediyor.

Dünya İktisat Forumu, 2023 yılında da Blockchain teknolojisinin süratle benimseneceğini düşünürken kripto para sanayisiyle ilgili çeşitli risklere de değindi. Kaleme alınan yazıda piyasanın 2022 yılı boyunca gerilemesinin 2000’li yıllarda görülen “dot-com” balonuna benzetilerek birden fazla şirketin piyasadan silinebileceği riski de göz gerisi edilmedi. 

Ancak WEF, teknolojinin özünde şeffaf bir yapıya sahip olmasından ötürü kripto sanayisini kısmen inançlı olarak kabul ediyor. Ayrıyeten kripto kışı olarak isimlendirilen bu periyotta ayakta kalacak olan kripto şirketlerinin ilerleyen periyotlarda daha güçlü bir büyümeye sahip olacağı üzerinde duruluyor. 

Bunun yanında kripto para kesiminin geleceğini yasa koyucuların belirleyeceği görüşüne sahip olan WEF, her ne kadar regülasyonların bölüme yararlı olacağını düşünse de makus niyetli şahısların sanayiyi sabote etme uğraşlarının devam edeceği görüşünü paylaştı.

Kripto teknolojisi Finans dalıyla entegrasyonunu artırıyor

Dünya İktisat Forumu, makalesinde finans şirketlerinin her geçen gün kriptografi ve Blockchain teknolojisiyle ilgili kullanım alanını genişlettiğinin altını çizerken bunun en büyük örneği olarak bankacılık devi (JPMorgan) gösterildi. 

Forum, birçok olumsuz olayın yaşandığı kripto bölümü için yasaklama görüşünün ise hakikat bir yaklaşım olmayacağını düşünüyor. Bu tıp olayların fon akışının olduğu her dalda meydana gelebileceği niyetine sahip olan WEF, otoritelerin sorumlu kullanımı teşvik ederek kesimdeki ziyanlı ögelerin ortadan kaldırılabileceğini görüşüne sahip.

Yazar: Günay Caymaz

Başa dön tuşu