Düşen Bitcoin’i Balinalar Alttan Topluyor

Bu hafta epey hareketli ve volatil bir periyodu geride bırakan Bitcoin, şu an için 11 bin doların üstünde tutunuyor. Çarşamba günü itibariyle 13 bin doları geçen BTC, o düzeyden buraya yaklaşık 2 bin dolarlık bir düşüş yaşarken, bu düşüşü balinaların ise fırsat bildiği ortaya çıktı.

Konuyla ilgili yapılan araştırmaya nazaran, birçok yatırımcı, bu görece önemli düşüş karşısında satış yaparken, kimi balinalar ise bu düşüşü fırsat bildi ve alttan Bitcoin topladı.

Ortaya çıkan istatikler de bu durumu aslında net bir formda doğrular nitelikte. Reddit’te yer alan bir görselden de görülebileceği üzere, Coinbase borsasında en çok BTC’ye sahip olan yüzde 10’luk bölümden, neredeyse her 5 şahıstan 4’ü, o büyük düşüş esnasında alım yaptı ve Bitcoin ölçülerini arttırma yolunu tercih etti.

Balinaların bu atağı elbette çok şey anlatıyor. Bitcoin’i 11 bin dolardan almayı kabul eden bu balinaların aslında BTC’nin bundan sonraki süreçte çok daha yüksek düzeylere çıkacağını iddia etmiş olması gerekiyor. Aksi takdirde bu alımın pek bir mantığı da yok.

Elbette yalnızca balinaların ne yaptığına ve ne yapacağına bakarak atak yapmak pek gerçek değil fakat yeniden de, balinaların değerli bir gösterge olduğu da bir gerçek.

Düşen Bitcoin’i Balinalar Alttan Topluyor yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu