WGC: Küresel altın talebi 2. çeyrekte arttı

Dünya Altın Kurulu (WGC) “Altın Talep Trendleri” raporunun 2019 ikinci çeyrek sayısını yayımladı. Kuruluşun datalarına nazaran, 2. çeyrek devirde global altın talebi yıllık bazda %8 artarak 1123 ton olarak gerçekleşti. Talebin artmasında merkez bankalarının periyot içinde alımlarını artırmaları tesirli oldu. Sayı, yılın birinci yarısı prestijiyle ise 2181,7 tonla 3 yılın en yüksek düzeyinde gerçekleşti.

– Merkez bankalarının altın alımları rekor düzeyde –

Verilere nazaran, devir içinde merkez bankalarının altın alımları 224.4 ton oldu. Yılın birinci yarısında ise merkez bankası alımları toplam 374.1 tonla WGC kayıtlarının

en yüksek 6 aylık düzeyine yükseldi. Periyot içinde takı altın talebi ise Hindistan tesiriyle %12 düşüş göstererek 2180.6 tona geldi. Tıpkı devirde borsa yatırım fonlarının altın alımları 67.2 ton artış göstererek 6 yılın doruğuna çıktı. İkinci çeyrekte altın arzı yıllık 6 ton artarak 1186 ton oldu.

– Türkiye'nin rezervlerinde altın hissesi arttı –

WGC, ikinci çeyrekte Türkiye'de takı altın talebinin %4 azalarak 9.6 tona geldiğini de belirtti. Yatırım için altın talebi ise %15 düşerek 9.9 tona geldi. Periyot içinde TCMB'nin altın rezervinin 314.1 tonla global merkez bankaları içinde en çok altın bulunduran 18. banka olduğu kaydedildi. Türkiye rezervlerinin %16'sının altın olduğu vurgulandı. Birinci çeyrekte bu oran %14 açıklanmıştı.

-iDeal Haber Merkezi-

WGC: Global altın talebi 2. çeyrekte merkez bankası alımları ile arttı, Türkiye rezervlerinde altın hissesi arttı

Başa dön tuşu