Edward Snowden’a Göre Gizlilik, Bitcoin’de Bir Sorun

Kripto para kesiminin şahı olarak isimlendirebileceğimiz Bitcoin’in ortaya birinci çıkış mottosu bireyden bireye, elektronik ortamda ve anonim bir biçimde para transferiydi. Bu para transferini yapan bireylerin ismi soy isminden fazla yalnızca cüzdan adresleri görülecekti. Her ne kadar süreçte vaad edilen gerçeğe dönüşse de, son periyotta artan regülasyonlar ile birlikte, bu işin önüne devletler geçmeyi başardı.

Borsalarda sıkı bir formda uygulanan KYC prosedürleri ile Bitcoin cinsinden yapılan para transferleri bir külfet olmaktan çıktı ve giderek daha da halka açık bir hale geldi. Bu hususa değinen Amerika’nın aradığı isimlerden Edward Snowden ise, bu probleme dikkat çekti.

Bundan bir mühlet evvel ABD’ye ait zımnî dokümanları yayınlaması sebebiyle başı önemli kedere giren Snowden, o günden bu yana ise ömrünü Rusya’da sürdürüyor. İşte orada katıldığı bir aktiflikte konuşan ve kapalılık noktasında önder kripto para ünitesinin sınıfta kaldığını söyleyen Snowden, şöyle söyledi:

”Bitcoin’in ana etmen sıkıntılarından birisi hatta tahminen de birincisi kapalılık sorunu. Bitcoin, yeteri kadar bir saklılığa sahip değil. Büyük borsalara bakın, onların sıkıntısı kendileri. Kendileri paçayı sıyırdıkları sürece hiçbir sorun yok. Bu da sizin kapalılıktan feragat edeceğiniz manasına geliyor.”

Edward Snowden’a Nazaran Kapalılık, Bitcoin’de Bir Sorun yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu