Emekli Maaşı 10 Bin Lira Olur Mu? İşte Masadaki 2 Formül!

Ek MTV 2. Taksiti Bu Ay Sonuna Kadar Ödenecek

Ek MTV 2. Taksiti Bu Ay Sonuna Kadar Ödenecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Emeklilerimizi daha da rahatlatacak çözümleri geliştirdik, çok yakında uygulayacağız” sözleri sonrasında, 16 milyon emeklinin Ocak 2024 zammına odaklandı.

Sabah Gazetesinde yer alan bilgilere göre, kök aylıklara zam veya refah payı dahil maaş artışı içeren formül masada bulunuyor.

Birinci formül, refah payı ile orantılı bir artışla birlikte enflasyonla birlikte emeklilere ilave zam sağlayacak.

İkinci formülde ise kök aylıklara seyyanen bir artış uygulanacak.

En düşük emekli aylığı, 7.500 lira olarak belirlenmiş durumda. Ancak, bu tutarın altında kalan yaklaşık 6 milyon emeklinin bulunduğu göz önüne alındığında, en düşük aylıktan başlayarak kök aylıkta kademeli bir artış yapılması da düşünülen seçenekler arasında.

KÖK AYLIK 7 BİN 500 TL’DE!

Bu yıl yüzde 114’ün üzerinde bir artışla 3,500 liradan 7,500 liraya çıkan en düşük emekli aylığı, önümüzdeki günlerde 10,000 lirayı geçebilir. Şu an itibariyle yaklaşık 6 milyon emekli 7,500 lira aylık alırken, bu emeklilerin önemli bir kısmının kök aylığı, bu tutarın altında bulunuyor.

KÖK ZAM MI? KADEMELİ ARTIŞ MI?

En düşük emekli aylığında bir artış yapılabilmesi için Meclis tarafından düzenleme yapılması gerekiyor. Ancak, kök aylık üzerinden mi yoksa kademeli bir artış mı yapılacağı, önümüzdeki günlerde netleşecek.

Başa dön tuşu