En Çok Libra Araması Yapan Ülke: Çin

Çin, Libra projesi açıklandıktan bir ay sonra Google’da “Facebook (NASDAQ:FB) Terazi” sözlerini en çok aratan ülke oldu. Çin, Facebook Libra projesini yakından takip ediyor. 18 Temmuz itibariyle Google (NASDAQ:GOOGL), Google Trends’in bilgilerine nazaran, Çin Facebook’un yeni kripto para ünitesi projesin merakla bekleyen ülkeler listesinde birinci sırada yer alıyor.

Verilere dayanarak, Çin Libra için en yüksek arama sorgusu oranına sahip. Birinci beş ülke ortasında 37 bedeline sahip ve ikinci sırada yer alan St. Helena, onu takiben Singapur, Hong Kong ve Lüksemburg yer alıyor.

Aynı vakitte, ABD’de tıpkı arama şaşırtan derecede düşük ve iddiası sorgu kıymeti 10’dur. Bu nedenle, Google’daki Libra aramalarının popülerliğine bağlı olarak, Facebook’un ana ülkesi listesinde 25. sırada yer alıyor.

Marcus, Libra’nın WeChat ve Alipay ile Rekabet Edeceğini Doğruladı Google Trends bilgileri Çin’in Facebook Libra konusundaki ağır ilgisini kanıtlayan tek kaynak değil. Çin’in en büyük toplumsal medya ağı olan Sina Sina Weibo ayrıyeten Libra’nın popülaritesini de artırdı.

Çin merkezli çevrimiçi Twitter kaynağı Cnledger bugün, “Libra’nın Alipay ve WeChat ile rekabet edeceği” sorgularının şu anda Weibo’daki en tanınan ikinci arama olduğunu bildirdi.

Bu ortada, Facebook’un bağlı kuruluşu Calibra’nın lideri David Marcus, şirketin ödeme tahlilinde Alibaba (NYSE:BABA) Group Holding’in Alipay ve Tencent Holdings’in WeChat Hisse üzere Çin ödeme devleriyle rekabet etmeyi planladığını doğruladı.

Marcus, 17 Temmuz’da Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisinin Finansal Hizmetler Komitesi ile Libra duruşması sırasında bu niyetlerini kabul etti. 8 Temmuz’da, Çin’in merkez bankası, ülkenin mali sistemi için risk teşkil edebileceğinden, Facebook Libra karşısında kendi dijital para ünitesi üzerine çalışmaya başladığını duyurdu.

The post En Çok Libra Araması Yapan Ülke: Çin appeared first on Kripto Para Haberleri Önderi.

Başa dön tuşu