Sağlık Bakanlığı Bütçesindeki yüzde 184 artış teşviklere yansıyacak mı?

Bakan Koca, 2023 bütçesinde ayrılan personel miktarının 2024 bütçesinde %184 artış gösterdiğini ifade etti. Ayrıca, şehir hastanelerine ayrılan payın ise 2024 bütçesinde azaldığını belirtti.

PERSONEL AÇISINDAN BAKAN KOCA’NIN AÇIKLAMASI!

Bakan Koca’nın bu açıklamaları, 2024’e dair önemli ipuçları sunuyor, özellikle personel açısından. 2023’te teşvik ödemelerinde belirli bir istikrar gözlemlenirken, son aylarda vergi dilimine rağmen artış yaşandığına dikkat çekti. 

HEMŞİRE, EBE, SAĞLIK MEMURU 2. BEYAZ REFORMU BEKLİYOR

Bakan Koca’nın Plan Bütçe Komisyonundaki konuşmalarından ve kulislerden edindiğimiz bilgilere göre, 2. Beyaz Reformun yakın zamanda çıkacağı söyleniyor. 1. Beyaz reformda hemşire, ebe, teknikerler unvanında yer alan sağlık profesyonellerinin yok sayılmasının ardından Bakan Koca’nın özellikle 2. Beyaz Reform ile bu eleştilere kulak takımayacağı. belirtiliyor.

Ünlü ekonomist yeni asgari ücreti yorumladı! Şekillenmeye başladı!

Ünlü ekonomist yeni asgari ücreti yorumladı! Şekillenmeye başladı!

EK ÖDEMELERDE ARTIŞ BEKLENİYOR!

2024 sağlık bütçesine ayrılan payın, hem memur maaş artışı hem de ek ödemelerde artış beklentisi yaratmış durumda.

UZMANLAR OLUMLU BULDU!

Ancak, bir önceki yıla göre Balık bütçesindeki %184’lük artış, sağlık alanındaki uzmanlar tarafından olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi. Bu artışın, sağlık çalışanlarına daha iyi bir teşvik ödemesi sağlamaya yönelik bir adım olduğu belirtildi.

SIFIR TEŞVİK ALAN PERSONELLER VAR!

Bununla birlikte, teşvik ödemelerinin adaletsiz bir performans ödemesine dönüştüğüne dair eleştirilerde bulunuyor. Doktorlar arasındaki uçurumun derinleştiği ve bazı branşlardaki personelin sıfır teşvikle çalıştığına vurgu yapılırken 1. basamak sağlık personeli ve 112 acil sağlık çalışanlarının sembolik teşvik ödemeleri aldığına dikkat çekildi. 

Başa dön tuşu